Knokke treft drastische maatregelen om corona-besmetting tegen te gaan

"Door de corona-maatregelen kunnen we onze handel verliezen"

Tholen – De gemeente Knokke-Heist neemt draconische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om het virus in te dammen, heeft burgemeester Lippens nu alle evenementen en erediensten verboden tot 30 april. Volgens Lippens zijn drastische maatregelen nodig en sluit hij als het moet zelfs alle winkels en restaurants. Inmiddels heeft de Belgische overheid besloten dat de restaurants voorlopig dicht moeten blijven. Voor Geert Baecke van Tino’s Fruit zijn de maatregelen dramatisch. “Ik begrijp waarom de maatregelen nodig zijn, maar zo kan heel onze handel eraan gaan.”

“Donderdag hoorden we van de maatregelen. Eerst mochten de winkels en restaurants openblijven, maar inmiddels is bekend dat de restaurants vanaf vrijdagavond gesloten moeten blijven. Wij hebben in Knokke een paar hele grote feestzalen die trouwerijen doen, nu valt deze handel stil”, zegt Geert Baecke van Tino’s Fruit.

Aspergeseizoen
"Het onzeker of de overheid werkzaamheden van de groothandel toe blijft staan. Het zou een ramp als die activiteiten verboden worden, dan kan ik ook niet meer leveren aan mijn Nederlandse klanten. Momenteel zitten we vollebak in het aspergeseizoen, het zou erg jammer zijn als we daar mee moeten stoppen. De vraag is op het moment erg goed, omdat de prijzen niet zo hoog zijn”, aldus Geert.

Strandbars
De strandtenten die normaal voor de Paasvakantie opengaan, moeten verplicht tot eind april gesloten blijven. “Ook alle sportactiviteiten en het watersportcentrum Lake Side Paradise moet dicht blijven. Je wilt niet weten hoeveel sinaasappelen, munt en limes wij leveren aan de strandbars. Soms twee pallets sinaasappelen per dag. Het is ontzettend balen zijn als we die handel verliezen.”

Ondanks dat de maatregelen grote gevolgen kunnen hebben voor Baecke, respecteert hij de beslissing. “Misschien is dit wel de slimste beslissing, je wilt niet zulke toestanden als in Italië. Echter hopen we dat we de activiteiten van de winkel en de groothandel de komende periode voort kunnen blijven zetten.”

Voor meer informatie:
Geert Baecke
Tino's Fruit
Sluisstraat 55-57
8300 Knokke-Heist
+32(0)50-612201
+32(0) 475-606133
geert@tinos.be     
www.tinos.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven