Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laura Bosquet van Culture Pom:

"Dit jaar zijn we tevreden over het aardappelseizoen qua volume en kwaliteit"

Laura Bosquet, verkoper buitenland van Culture Pom, een aardappelhandelsbedrijf in de Champagne, zegt tevreden te zijn met de campagne van dit jaar: "We hebben goede volumes behaald. Tegenwoordig is het moeilijk om een exacte datum voor het einde van het seizoen te geven, maar we denken dat het niet veel verder zal gaan dan vorig seizoen dat eind april eindigde."

De kwaliteit van de aardappelen loopt enigszins uiteen. "Het weer in sommige regio's beïnvloedde het rooien, wat leidde tot een latere oogst en enkele kwaliteitsproblemen. Maar bij Culture Pom hebben we daar geen problemen door ondervonden. Wereldwijd is de kwaliteit dit jaar vrij goed. We hebben een beetje van alles, waardoor we in alle behoeften van onze klanten konden voorzien."

Ondanks een zeer milde winter is de consumptie gedurende het hele seizoen vrij regelmatig geweest, ook al merkt Laura nu een licht gebrek aan dynamiek op ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit jaar was één ras bijzonder populair op de Franse markt en in de export, namelijk het ras Colomba. "Deze aardappel heeft een vrij lichte schil, is visueel aantrekkelijk en heeft een erg lekkere smaak. Een ras dat veelzijdig, lekker en brokkelig is."

Cultuur Pom heeft een breed scala aan aardappelen in termen van diversiteit, die het bedrijf biedt op de Franse markt of de export. "Dit jaar was vooral Spanje van de partij. Het is altijd het meest veeleisende land voor de export, maar meestal is de kloof tussen Spanje en andere regio's zoals Italië of Oost-Europa minder groot."

Voor meer informatie:
Laura Bosquet
Culture Pom 
+33 (0)6 31 32 82 05
laura@culturepom.com
www.culturepom.com     

Publicatiedatum: