Viavi, de nieuwe merknaam van de Maluma avocado

Allesbeste Boerdery onthulde op het 10e Maluma Avocado Symposium de nieuwe merknaam van hun topcultivar: Viavi. Deze naam komt net als de naam van de cultivar Maluma, uit het Tshivenda, één van de elf officiële talen van Zuid-Afrika en betekent kameleon. Dit verwijst naar de verandering van de kleur van de avocado tijdens de rijping.

De Viavi avocado's zullen exclusief verkrijgbaar zijn in de winkels van Woolworths in Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er proefzendingen verstuurd naar een aantal Europese supermarkten. "Het merk Viavi zou in dit seizoen nog wel eens zijn Europese debuut kunnen maken," zegt Allesbeste brand manager Donovan Lewis op de eerste dag van het Maluma avocado-symposium.

Rechts: een veelbelovend teken, een kameleon die tijdens het bezoek aan de avocadoboomgaard werd gevonden, op de rand van de hoed van Allesbeste marketing- en productiemanager Zander Ernst.

Maluma is de cultivarnaam en kan daarom niet als handelsmerk worden gebruikt. Vandaar het besluit om de cultivar een eigen merknaam te geven.

De laagste van de drie niveaus is Maluma Hass, die waarschijnlijk in de supermarkten gewoon zal worden verkocht als Hass avocado's. Het middelste niveau is gecertificeerd Maluma, met een eigen onderscheidingsteken; dit is een business-to-business of business-to-wholesale merk.

Donovan Lewis, merkmanager Viavi bij Allesbeste Boerdery: "We hebben de afgelopen twee jaar veel tijd besteed aan de ontwikkeling van deze avocado"

Lewis: "Alles heet Hass tegenwoordig. Hoe kan de consument onderscheid maken tussen cultivars? We zullen de consument goed moeten informeren, zodat hij het verschil ziet dat onze Maluma-avocado's maken: als de naoogstprotocollen tot op de letter worden gevolgd overtreft de houdbaarheid van de Maluma die van alle andere cultivars. Het feit dat het zaad van Viavi na het snijden niet zo snel bruin wordt als van andere cultivars, of het feit dat de pit van Viavi 5 tot 10% kleiner is dan die van andere cultivars, bewijst wel iets. Maluma, onder zorgvuldig beheer, met duidelijke protocollen, is een superieure cultivar en heeft extra voordelen die Hass niet heeft."

Promotieauto met het nieuwe merk Viavi op de zijkant

Voor meer informatie:
Donovan Lewis
Allesbeste Boerdery
+27 15 307 3076
donovan@maluma.co.za
blog.maluma.co.za


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven