Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse aardappelhandelaar AH Worth in financiële problemen

De in Lincolnshire gevestigde aardappelverpakker AH Worth and Company, die onder meer aan M&S levert, is vorig jaar in de rode cijfers gekomen. Het bedrijf boekte in de 12 maanden tot 31 mei 2019 een omzet van €105,4 mln ten opzichte van €110,8 mln het jaar daarvoor. 

De teler boekte ook een verlies voor belastingen van €1,5 mln, tegenover een winst van €4 mln gedurende de periode daarvoor. 

Insidermedia.com citeerde een verklaring van de directie: "De aardappeloogst in het VK in 2018 werd geraamd op 4,9 mln ton, ten opzichte van 6 mln ton in 2017, wat neerkomt op een daling van 23%. Dit was op zijn beurt weer een toename van 16% ten opzichte van de oogst in 2016, waarin de wisselvalligheid binnen de sector goed naar voren komt."

"Het huidige jaar werd gekenmerkt door ongunstige weersomstandigheden. Met name 'de Russische Beer', die zorgde voor uitstel van het poten, de geringe neerslaghoeveelheden en de hoge temperaturen in de zomer die daar op volgde, speelden een rol. Het areaal kromp in 2018 naar 118.000 hectare, ten opzichte van 122.000 hectare in 2017. Dit leidde tot uitdagingen met betrekking tot het vervullen van contracten en hoge prijzen op de vrije markt."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven