Britse bio-leverancier Riverford kijkt naar verpakkingsvrije opties

Als reactie op de feedback van klanten heeft Riverford, leverancier van bio-producten, een 'zero packaging organic veg box' geïntroduceerd die bekend staat als Box Zero. De doos is niets anders dan een herbruikbare kartonnen verzenddoos.

Volgens het Riverford-blog bevat de nieuwe doos 'geen zakken, netten of zelfs banden, of het nu gaat om plastic, papier of rubber'. Verder legt het bedrijf uit dat onderzoek suggereert dat papier vaak een hogere CO2-voetafdruk heeft dan plastic, zodat het bedrijf alle overtollige verpakkingen in de ban heeft gedaan.

Een woordvoerder van het bedrijf: "Gebrek aan bescherming betekent dat delicaat bladgroen zoals spinazie of slablaadjes (hardere groenten en sla zoals Cos en Little Gems zouden oké moeten zijn) en  tomaatjes of champignons niet in de doos verpakt kunnen worden."

Oprichter Guy Singh-Watson van Riverford zegt ook dat hij enigszins sceptisch is over de vraag of de doos daadwerkelijk populair zal blijken te zijn bij de consument. "Ik denk dat de afzet laag zal zijn, maar misschien vergis ik me daarin. We hebben verschillende pogingen gedaan om een 100% Britse veganistische doos aan te bieden, maar er is nooit meer dan 1% van afgezet - tot voor kort. Het gaat nu veel beter met een afzet van 7%. Misschien groeit de acceptatie van 'de planeet heeft maar één leven'  en begrijpt men dat een compromis vereist is.

Bron: hortnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven