Britse markt voor aardappelsnacks blijft groeien

De Britse Snack, Nut and Crisp Manufacturers Association (SNACMA) raamt de totale waarde van de sector hartige snacks in het land dit jaar op €3,6 mld. Dit houdt een forse toename in ten opzichte van vorig jaar toen de waarde op €2,8 mld werd geraamd. 

Er zijn nu meer dan 170 verschillende bedrijven actief binnen de snacksector in het Verenigd Koninkrijk, waarvan 75% zich buiten de regio's Londen en het zuidoosten bevinden. De sector is een belangrijke werkgever in zowel de regio's East Midlands als het noordoosten van Engeland. 

Gezien het feit dan ruim 95% van alle aardappelchips gemaakt wordt van in eigen land geteelde aardappelen is de snacksector eveneens belangrijk voor het behoud van de werkgelegenheid in de agrarische sector. Volgens hortnews.com namen de leden van de SNACMA in het seizoen 2018-2019 zo'n 575.000 ton consumptieaardappelen af, wat gelijk staat aan de opbrengsten van 12.800 hectare, ofwel 10% van de totale aardappelproductie in het Verenigd Koninkrijk.

In 2018 exporteerde Britse snackproducenten voor meer dan €163 aan producten, wat neerkomt op een groei van 5% in één jaar tijd. De meeste Britse chips worden verkocht als multipack.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven