Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pierre Sweep: "Vraag en aanbod knolselderij momenteel goed op elkaar afgestemd"

Meloensorteermachine omgebouwd tot eerste optische knolselderijsorteerder

Tholen - De stemming op de knolselderijmarkt zit er volgens Pierre Sweep van wintergroentengroothandel Sweep uit Zevenbergen goed in. "We doen veel volumes en de kwaliteit is uitmuntend. Al met al zijn vraag en aanbod prima op elkaar afgestemd. Ik had de prijs, nu we naar de knollen van de lange bewaring gaan, graag iets hoger gezien, alleen dat is nu lastig te realiseren."

Prijzen van de knollen liggen, afhankelijk van de maatsortering, tussen de 15 en 20 cent. "Dat is al langere tijd zo. Overal in Europa is ook nog lokaal product aanwezig, dus met een prijsverhoging zouden we ons ook uit de markt prijzen. Nu is de vraag breed. Alle landen doen goed mee, van Scandinavië tot Roemenië, Polen, Duitsland en Frankrijk. Daarbij blijft ook de industriemarkt op de achtergrond goed doorlopen, waardoor de onderkant van de markt ook schoon blijft", constateert Pierre tevreden.

Van de effecten op het Corona-virus heeft de knollenmarkt volgens Pierre nog geen last. "We merken er helemaal niets van. Ik zie ook niet dat er, zoals in andere gewassen, speculatie in de markt ontstaat. Ook transport is nog geen probleem. Nu heb je daar natuurlijk nooit zekerheid over, maar voedsel zullen wel de laatste producten zijn waarvoor de grenzen op slot gaan. Daarnaast zitten we met bewaargroenten aan de goede kant", verwacht Pierre.

Sweep heeft geinvesteerd in een optische sorteermachine voor knolselderij bij machinebouwer Sorma. Momenteel wordt een meloenensorteermachine omgebouwd als optische knolselderijsorteerder. "Het kost een paar centen, maar we zijn daardoor wel in staat om met grote capaciteit exact op gewicht te sorteren en dat is een primeur in de knolselderij. Tot nu toe wordt er op diameter gesorteerd en dat gebeurt nog veelal handmatig. We verwachten hiermee een duidelijk voordeel te hebben richting onze supermarktklanten."

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel: 0168-327750
Mob: 06-53155323
pierre@sweep.nl   
www.sweep.nl     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven