Fratelli Napolitano

Italiaanse bieslook populair in Noord- en Oost-Europa

"Wij verwerken het hele jaar door producten zoals rucola, bieslook en venkel, die vooral op de buitenlandse markt erg populair zijn," zegt Gennaro Napolitano, salesmanager van de Fratelli Napolitano-vestiging in Poggiomarino (Napels).


Links Gennaro (salesmanager) en rechts Raffaele (field manager) van de vestiging in Poggiomarino

Raffaele Napolitano: "Ons assortiment varieert sterk in de winter en de zomer. Daarnaast proberen we elk jaar nieuwe producten te introduceren om te voldoen aan de vraag van de binnenlandse en buitenlandse retailers. Dat betreft respectievelijk 40 en 60% van onze activiteiten."

F.lli Napolitano werd in 1970 opgericht door Gennaro Napolitano en wordt nu geleid door zijn zonen Carmine en Giuseppe en zijn kleinzonen: Carmine en zijn zoon Francesco beheren de faciliteit in Eboli (SA), terwijl Giuseppe en zijn zonen Gennaro en Raffaele de vestiging in Poggiomarino (NA) beheren.

F.lli Napolitano is eigenaar van drie verwerkingsbedrijven: twee in Poggiomarino (2500 en 3000 m²) en een derde in Eboli (8000 m²).


Francesco Napolitano - beheerder en verkoopmanager in Eboli

Francesco: "Innovatie staat aan de basis van de handel: we kunnen de producten op een andere manier verwerken dankzij nieuwe technologie en apparatuur en state-of-the-art verpakkingssystemen garanderen de traceerbaarheid en veiligheid."

"Bieslook vertegenwoordigt ongeveer 30% van onze omzet en we verbouwen deze op minstens 100 ha per jaar. Het is zeer populair in zowel Noord- als Oost-Europa en er zijn pieken in de vraag tussen oktober en maart. De meest populaire klassen zijn 20 en 40.
In april-mei en november-december hebben we ook rode bieslook, gewaardeerd door zowel binnenlandse als Europese retailers. Het is inderdaad een niche-product, maar de noteringen zijn 10% hoger dan die van de witte bieslook."

"Venkel, die ook het hele jaar door verkrijgbaar is, is bestemd voor zowel de Italiaanse als de buitenlandse markt. We hebben 500 gram plastic-vrije kartonnen verpakkingen geïntroduceerd.
Onze producten hebben een hoge kwaliteit en zijn duurzaam. Bovendien zijn ze in het bezit van de GlobalGAP, IFS, BRC, Grasp en UNI EN ISO 22005:2007 certificaten."

"Wij verwerken momenteel sjalot, rucola, venkel, Trocadero sla, krulsla, witte bloemkool, gladde en krullende andijvie. In de zomer verbouwen we lichte en donkergekleurde courgettes, ronde en paarse aubergines, rood/geel/groene paprika's en komkommers die beschermd worden geteeld, evenals meloenen en miniwatermeloenen in vollegrondsteelt."

"Vanwege de grote vraag voegen we dit jaar ook ijsbergsla toe, die bestemd is voor de Italiaanse markt. Deze sla is licht, knapperig en rijk aan water, en bevat geen vetten, maar wel plantaardige eiwitten en foliumzuur.
In de toekomst willen we onze aanwezigheid op de Italiaanse markt versterken en onze eigen producten blijven verbouwen."

Voor meer informatie:
Fratelli Napolitano
Via XXV Aprile, 105
80040- Poggiomarino (NA)
Italië
Tel: (+39) 081 5285232
GSM: (+39) 338 9372614 sales manager Gennaro Napolitano

Contrada Cioffi, 114
84025 - Eboli (SA)
Italië
Tel: (+39) 0828 347395

info@fratellinapolitano.it
www.fratellinapolitano.it

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven