Alessandro Dal Bello over de effecten van corona in Italië:

Gesloten scholen en restaurants beïnvloeden bananenverkoop

"Ook wij hebben de bananenimport verminderd. Sommige verkoopkanalen zijn overeind gebleven, andere lopen sterk terug. We zullen zien wat er nu gebeurt. Waar het in de eerste plaats natuurlijk om gaat, is de gezondheid," zegt Alessandro Dal Bello van SIFE over de huidige situatie in de bananensector.

Alessandro Dal Bello

"Als eerste hebben we in ons bedrijf er alles aan gedaan om onze werknemers en klanten te beschermen door besmetting te vermijden. We werken niet op volle kracht, omdat de gezondheid van onze mensen en onze klanten op de eerste plaats komt."

"In de afgelopen twee weken merken we een daling van de vraag. Dat was te verwachten, zeker als gevolg van de schoolsluitingen. De afzet naar de horeca kreeg ook een zware tegenslag, omdat er geen toerisme is, lunchgelegenheden staan op het punt om te sluiten, dit alles heeft zijn weerslag op onze afzet."

"De grootschalige retail weet zich nog wel te redden, omdat consumenten voorraden inslaan en dat gebeurt regelmatig massaal. De groothandelsmarkten daarentegen zijn onstabieler door stagnatie op allerlei fronten en andere hectiek."

"Maar ik herhaal nogmaals: de eerste prioriteit op dit moment is de gezondheid, die gaat boven alles. En ik ben van mening dat Italië een voorbeeld is voor iedereen, zowel voor het nemen van dramatische beslissingen, die ik persoonlijk in een eerder stadium zou hebben genomen, als voor de gezondheidszorg, die zich onderscheidt met gratis gezondheidszorg voor iedereen, met prijzenswaardige artsen en verpleegkundigen."

Voor meer informatie:
Alessandro Dal Bello
Dal Bello SIFE
Corso Stati Uniti 23
35127 Padova (PD) - Italië
+39 049 8703000
direzione@sife.it
www.dalbellosife.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven