Rwandese groententelers willen melk van peulen maken

Rwandese peulentelers die wel in zijn voor iets nieuws, kunnen hun erwten, ofwel Amashaza, zoals ze in Rwanda worden genoemd, op een andere, meer lucratieve manier op de markt brengen. Amerikaanse voedingswetenschappers hebben namelijk ontdekt dat erwten te verwerken zijn tot een soort alternatieve melk.

Deze melk is een eiwitdrank en wordt grotendeels gemaakt van gele erwten en niet van de groene erwten. De gele erwten worden gedroogd en gemalen tot meel, dat vervolgens wordt gescheiden in verschillende componenten. Daarna wordt het gemengd met water, zonnebloemolie en zout, waarna vitaminen worden toegevoegd. De verkregen vloeistof heeft een crèmeachtige kleur en is geschikt voor mensen met allergieën voor soja en noten en voor mensen met een glutenintolerantie.

Peulenmelk is even eiwitrijk als koemelk (ongeveer 8 gram per kopje) en heeft een hoger calciumgehalte.

De peulenmelk is inmiddels op de markt gebracht door twee Amerikaanse merken: Ripple en Bolthouse Farms. Hun peulenmelk zou nog aangevuld worden met vitamine B12, speciaal bedoeld voor veganisten en vegetariërs.

Bron: taarifa.rw


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven