importmarkt herstelt zich langzaam

Meer Egyptische sinaasappelen voor Chinese markt

China kent een grote sinaasappelteelt en sinaasappelen worden al een aantal maanden aangeboden. Naast het lokale aanbod doen ook  importsinaasappelen het goed.

Momenteel komen er Egyptische sinaasappelen op de markt. Dit jaar was het aanbod in het begin van het seizoen wat vertraagd, omdat de kleur nog niet goed genoeg was voor de export en er wat meer tijd nodig was om te kleuren. Toen brak tijdens het Chinese Nieuwjaar de COVID-19 uit en dit had een direct effect op de export van Egyptische sinaasappelen.

Sylvia van Leopard Fruit Trading (Shanghai): "Sinds kort verladen we weer volgens de planning, maar een paar weken terug was dat niet het geval. In week 4 tot 6 stopte ongeveer 90% van de klanten, omdat de markt vrij onstabiel was en niemand wist hoe het zich verder zou ontwikkelen. Vanaf week 7 zijn we echter weer begonnen met het verladen voor China."

Sinds week 8 ontvangt Leopard Fruit Trading weer Egyptische sinaasappelen. Sylvia: "Toen de eerste ladingen in week 8 aankwamen, konden we ze niet direct in Shanghai ontvangen. Door het virus had de haven van Shanghai te veel containers op de terminal staan die niet konden worden verplaatst. Veel vrachtwagenchauffeurs waren nog steeds in hun woonplaats en het was onzeker wanneer ze weer in Shanghai konden zijn. Daarom hebben we voornamelijk naar Guangzhou getransporteerd. We krijgen elke week nieuwe containers. De kwaliteit van de sinaasappelen is erg goed en wordt door de Chinezen gewaardeerd."

"De prijs is goed in vergelijking met vorig seizoen, maar de beweging is traag. Veel klanten zijn nog niet  aan het werk. Ons aanbod is min of meer gelijk aan dat van vorig jaar, maar het totale Egyptische aanbod van dit seizoen is 30% minder. We denken dat het seizoen ook eerder klaar zal zijn. Hoe de markt zich verder zal ontwikkelen, is moeilijk te voorspellen. Op dit moment maakt het niet uit of je in Shanghai of Guangzhou afzet, de koopkracht is door het virus nog niet genormaliseerd. Aan de ene kant zijn er minder klanten en aan de andere kant zijn alle restaurants en cafés gesloten. Het virus verspreidt zich ook nog steeds in landen rond China, dus het hangt ervan af hoe dat zich verder zal ontwikkelen. We blijven positief en doen ons uiterste best om de markt van het beste fruit te voorzien."

Sylvia
Leopard Fruit Trading (Shanghai) Co., Ltd.
Tel. +86 21 3479 9266
sylvia.xu@leopardfruit.cn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven