Sterfgevallen door Listeria-uitbraak VS gerelateerd aan Koreaanse enoki's

In de Verenigde Staten zijn vier mensen overleden en minimaal 36 mensen ziek geworden als gevolg van een Listeria-uitbraak die in verband wordt gebracht met uit Korea geïmporteerde enoki-paddenstoelen. Al ruim 30 mensen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.

Toen de FDA de uitbraak bekendmaakte, meldde zij dat Sun Hong Foods alle uit Korea geïmporteerde enoki-paddenstoelen terugroept. Volgens foodsafetynews.com heeft het bedrijf laten weten dat de paddenstoelen aan distributeurs in vijf Amerikaanse staten zijn geleverd en vervolgens aan een onbekend aantal retailers zijn verzonden.

"Het bedrijf heeft het product teruggeroepen nadat het Landbouwdepartement in de staat Michigan Listeria monocytogenes aantrof in een monster van deze paddenstoelen," ze berichtte het FDA. 

"De Listeria, die in de enoki-paddenstoelen werd vastgesteld, bleek na genoomsequentie genetisch gelijk te zijn aan de stam die in Michigan werd aangetroffen," voegde de FDA eraan toe. 

De FDA roept mensen dan ook op om alle enoki-paddenstoelen afkomstig uit Korea te mijden en niet alleen het product dat door Sun Hong Foods werd geïmporteerd. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven