Ook andere valuta's hebben het moeilijk

Koers Chileense peso bereikt historisch dieptepunt vanwege onrust omtrent Covid-19

Vorige week maandag bereikte de koers van de Chileense peso een historisch dieptepunt door met 1,8% te dalen naar een waarde van 841,50 tegenover de dollar. De reden hiervoor is de wereldwijde onrust omtrent de uitbraak van het coronavirus en de aanhoudende protesten in het Zuid-Amerikaanse land.

De munt schommelt als gevolg van de impact van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus maar ook de aanhoudende demonstraties tegen sociale ongelijkheid hebben hun weerslag op de economie en de waarde van de munt. 

Volgens reuters.com heeft Ignacio Briones, minister van Financiën, gezegd dat de Chileense economie een flinke klap heeft gekregen als gevolg van de virusuitbraak maar hij waarschuwde voor het overdrijven van deze gevolgen door internationale markten. 

Braziliaanse munt presteert niet goed
De Centrale Bank van Brazilië heeft haar geplaagde munteenheid afgelopen maandag voor de tweede maak een handje toe moeten steken, slechts uren na beloofd te hebben zich te zullen blijven bemoeien met de valutamarkt zolang als dat nodig is.

Finance.yahoo.com berichtte dat waardedaling van de munt beperkt bleef nadat de centrale bank voor nog eens €465 mln op de sportmarkt verkocht. Eerder dit jaar had de bank al €3 mld verkocht tijdens een soortgelijke ingreep.

Roemeense munt bereikt nieuw dieptepunt tegenover de euro
De Roemeense munt heeft op 9 maart een nieuw, historisch dieptepunt bereikt ten opzichte van de euro. De Nationale Bank van Roemenië maakte bekend dat de wisselkoers RON 4,82 tegenover de euro bedroeg. Het vorige record stond op RON 4,81 en dateerde van 28 februari. 

Op de internationale valutamarkt daalde de Roemeense munt nog dieper en bereikte de wisselkoers een waarde van RON 4,84 ten opzichte van de euro, waarna de koers zich herstelde naar RON 4,80 - euro.

Rusland probeert wankelende roebel te steunen
Op maandag daalde de waarde van de Russische roebel eveneens tot het laagste punt van de afgelopen vier jaar vanwege de kelderende olieprijzen. De overheid heeft haar bevolking gerustgesteld door te zeggen dat het land voldoende reserves heeft om deze klap op te kunnen vangen. 

De waarde van de roebel daalde 9% naar 75 ten opzichte van de dollar, een koers die voor het laatst in 2016 werd bereikt, waarna de munt zich enigszins herstelde. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven