Nic Jooste over nieuwe MBO Challenge op 17 juni

"MBO-Challenge kan AGF-ondernemers helpen die nieuwe werknemers zoeken"

Het staat vast: nieuwe generaties consumenten denken anders over voedsel. Ook kopen en consumeren zij anders. Consumptiepatronen veranderen zeer snel, tegelijkertijd wordt het wereldwijde voedselvraagstuk alleen maar groter. Groenten en fruit kan een belangrijke rol spelen in de gezondheid van de wereldbevolking, maar dreigt buitenspel te worden gezet door ongezonde alternatieven. De grote vraag is: weten wij genoeg van de nieuwe consument?

Op 4 en 5 oktober 2018 werd voor het eerst door de Nederlandse AGF-branche (in samenwerking met Rotterdam Food Cluster) een evenement georganiseerd waardoor studenten onder begeleiding van AGF-ondernemingen aan de slag konden gaan met vraagstukken uit de branche. AGF-ondernemingen kregen zodoende de kans om direct in contact te komen met aanstormende foodtalenten afkomstig van verschillende universiteiten, Hbo's en Mbo's. Niet alleen op het gebied van werving van nieuwe medewerkers was het waardevol, maar zeer zeker ook om meer en beter inzicht in de gedachtegang van de nieuwe consument te krijgen.  

In juni 2020 krijgt MarktMatch met de MBO-Challenge een vervolg in Rotterdam. Dit keer als onderdeel van IFAMA 2020, een invloedrijk foodcongres. "AGF-ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers (en nieuwe inzichten) raad ik sterk aan om zich aan te sluiten bij de vernieuwde Markt Match. Met deze keer de focus op Mbo-opleidingen", aldus Nic Jooste, al jarenlang actief als ondernemer in de groenten- en fruitsector.

Op woensdag 17 juni a.s. vindt in De Doelen in Rotterdam de MBO Challenge plaats. Studenten van verschillende scholen gaan op zoek naar slimme oplossingen voor het stedelijke voedselvraagstuk. Tijdens deze Challenge maken studenten kennis met ondernemingen uit de AGF-sector. Dit geeft ons als sector de kans om aan deze studenten te laten zien welke kansen er zijn om in deze internationale, innovatieve sector aan de slag te gaan. Nu de arbeidsmarkt in  onze sector steeds meer onder druk komt te staan, biedt de MBO Challenge een uitstekende kans voor AGF-ondernemers om in contact te komen met deze gedreven jonge talenten.

Voor meer informatie:
Lobke van Oorschot
l.vanoorschot@gfgroothandelsfonds.nl  

Wilma van den Oever
vandenoever@groentenfruithuis.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven