842.800 ton en €713 mln omzet

Anecoop blijft groeien

De Spaanse telersvereniging Anecoop heeft op 10 maart, in aanwezigheid van meer dan 300 leden uit alle hoeken van Spanje, zijn algemene vergadering gehouden waarop de cijfers voor het boekjaar 2018-2019 werden gepresenteerd: 842.800 ton (3,8% meer dan in 2017/2018), goed voor €713 mln (+1,5%).

Producten
De tweedegraads coöperatie heeft een uitgebreid assortiment met zowel verse groenten en fruit als gemaksproducten. De telersvereniging is één van de belangrijkste citrusbedrijven ter wereld en is goed voor 8% van de Spaanse export van citrus. Het is leider in de Spaanse export van watermeloen en kaki, met een aandeel van respectievelijk 15% en 41%.

Citrus
Het citrusseizoen is niet van een leien dakje gelopen, vooral wat betreft mandarijnen en sinaasappelen. Anecoop heeft zijn volume aanzienlijk kunnen verhogen, vooral in de tweede helft van het seizoen. Het citrusaanbod is erop vooruitgegaan en de commerciële relaties met de grote klanten blijven standhouden.

Fruit
Het fruitseizoen toont heel wat verschillende gezichten. Het slechte weer zorgde voor behoorlijk minder kaki’s maar de prijzen waren wel prima. Er is ongeveer 140.000 ton watermeloen afgezet, een recordvolume. De financiële cijfers waren heel positief. Het volume steenfruit groeide met 16%, maar de prijzen waren erg laag. Tropisch fruit, druiven en hardfruit groeien en worden steeds belangrijker in het aanbod van Anecoop.

Groenten
Voor groenten is de grootste omzetgroei gerealiseerd, namelijk 8%, hoewel het afgezette volume daalde met 3%. De provincie Almería is heel belangrijk voor Anecoop en heeft nog heel wat groeipotentieel. Producten zoals sla, broccoli en zoete aardappel zitten in de lift, net zoals eigenlijk de meeste andere producten, behalve tomaten.

Bio
De verwachtingen voor het segment bio zijn hoog gespannen na een groei van 27% in 2018/2019. Bioproducten waren goed voor meer dan 30.000 ton. Het assortiment werd uitgebreid en ook de klantenkring werd groter.

Gemaksproducten
Anecoop blijft het goed doen in het segment gemaksproducten. De groei deed zich voor in volume maar ook in het aantal referenties. Vorig seizoen werden de eerste stappen gezet voor de afzet van de productlijn ¿Y si? De Bouquet buiten Spanje.

 


Voor meer informatie:
Anecoop
Calle Monforte, 1. Entresuelo. 46010, Valencia (Spanje)
Tel: +34 963 938 500
info@anecoop.com
https://anecoop.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven