Moldavië, Jordanië en Midden-Amerika gesteund door CBI

"Fruit Logistica was de meest productieve beurs tot nu toe"

Het Centre for the Promotion of Imports from developing countries, kortweg CBI, begeleidde dit jaar 32 zorgvuldig geselecteerde leveranciers uit 7 landen naar de Fruit Logistica: fruittelers uit Moldavië, Jordanië en Midden-Amerika presenteerden hun producten op deze vakbeurs voor versproducten.

Moldavië
Moldavië is een vruchtbaar land met een lange traditie in de fruitsector. In dit land worden onder meer appelen, kersen, druiven, pruimen en ander steenfruit geteeld. Deze werden allemaal gepresenteerd op de stand van Moldavië op de Fruit Logistica 2020. Branchevereniging Moldova Fruct richtte het Moldavische landenpaviljoen in, waar 12 door CBI gesteunde bedrijven waren vertegenwoordigd. De stand trok veel bezoekers die werden geïnformeerd over de fruitsector in Moldavië, die modern is, GlobalGAP en Grasp gecertificeerd, met hypermoderne boomgaarden, verpakkingslijnen en koelcellen.

Adrian Cojocaru van Moldova Fruct: "Dit was de meest productieve beurs waaraan we tot nu toe hebben deelgenomen. De stand trok interessante kopers en potentiële klanten aan. Onze bedrijven waren zeer tevreden over het evenement."

Jordanië
Jordanië heeft een aantal concurrentievoordelen als leverancier van groenten en fruit, met name vanwege het langdurige teeltseizoen in de Jordaanvallei en het land ligt relatief dichtbij Europa. Tijdens de Fruit Logistica 2020 organiseerde de Jordan Exporters and Producers Association (JEPA) een landenpaviljoen in de City Cube, waarin een zevental CBI-ondersteunde bedrijven waren vertegenwoordigd die een verscheidenheid aan groenten en fruit telen of verhandelen. Het paviljoen was verdeeld in een sectie met dadels, waar potentiële kopers de befaamde Medjool-dadels konden proeven, en een sectie met verse kwaliteitsgroenten en -fruit, zoals aardbeien, komkommers en cherrytomaten.

Het Jordaanse paviljoen trok tijdens de beurs veel potentiële klanten en kopers aan. De exposanten zien Fruit Logistica dan ook als een grote internationale kans voor hun bedrijf en sector als geheel. CBI blijft de capaciteit van de JEPA opbouwen om een leidende rol te kunnen spelen in exportbevorderingsactiviteiten zoals deze deelname aan de Fruit Logistica en wil een pleitbezorger zijn voor de Jordaanse groenten- en fruitsector. Op deze manier ondersteunt CBI niet alleen de geselecteerde bedrijven, maar werkt het ook aan de versterking van de hele sector.

Midden-Amerika
De Midden-Amerikaanse bedrijven waren verdeeld over drie paviljoens: de landenpaviljoens van Costa Rica en Guatemala en het Midden-Amerikaanse paviljoen, georganiseerd door CBI voor Nicaragua, El Salvador en Honduras. Importeurs werden aangetrokken door Centraal-Amerikaanse telers vanwege de kwaliteit van de producten. Er was veel belangstelling voor zoete aardappelen, mango's, limes, gember en er was enige specifieke belangstelling voor nicheproducten zoals oosterse groenten en okra.

Joshua Guerrero, Tropifoods: "De steun van CBI is voor ons vooral belangrijk geweest voor ons nieuwe product: zoete aardappelen. Ze geven ons de ondersteuning om nieuwe klanten te bereiken en om te weten hoe de markt is en de trends voor dit jaar."

Voor meer informatie:
Piet Schotel
Fruit Consultancy Europe
+31 6 533 818 97
www.fruitconsultancyeurope.nl
www.cbi.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven