Groeiende vraag naar Egyptische knoflook

Nu de hele wereld druk is met het bestrijden van het coronavirus is de handel in bepaalde AGF trager geworden. Hierdoor heeft Egypte de kans gekregen om in te spelen op de toenemende vraag naar knoflook in zowel Europa als het Midden-Oosten. 

Bij aanvang van het Egyptische knoflookseizoen overheerste de onzekerheid, zegt Ahmed Adel, directeur van Global Veg Egy. "Bij de start van het seizoen vreesden we dat het seizoen net zo uit zou pakken als vorig jaar. Het seizoen van verse knoflook was niet geweldig maar nam echter een totaal andere wending toen we aan het seizoen van gedroogde knoflook begonnen."

Momenteel neemt volgens Adel de vraag op diverse markten toe. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het coronavirus. "Er is veel belangstelling vanuit Europa sinds de start van ons knoflookseizoen. Een nieuwe trend is het feit dat Arabische landen nu ook een serieuze markt voor onze verse knoflook zijn, aangezien deze landen normaal gesproken alleen maar gedroogde knoflook importeren. De reden voor de groeiende vraag is de corona uitbraak in China, waardoor de aanvoer van Chinese knoflook daalde. Handelaren gingen op zoek naar andere markten om knoflook in te kopen en kwamen zo uit bij Egypte."

Vanwege deze sterk toegenomen vraag komen veel potentiële importeurs langs in Egypte om de teeltbedrijven te bezoeken. "Momenteel ontvangen we veel geïnteresseerden van verschillende nationaliteiten die belangstelling hebben om contracten te sluiten voor met name gedroogde knoflook. Onze markten breiden zich sowieso uit. Zo betraden we vorig jaar de Braziliaanse markt en het jaar daarvoor de Taiwanese. Als nieuwe klanten ons benaderen, nodigen we ze altijd uit om hier te komen terwijl we de eerste containers voor hen gereed maken. We vinden het prettig wanneer klanten alles met eigen ogen kunnen zien, zodat zij weten wat voor product zij kunnen verwachten. We laten hen onze certificaten zien, zoals GlobalGAP, Grasp en Sedex (smeta) zodat zij er zeker van zijn dan wij beantwoorden aan de eisen van Europese klanten," zegt Adel tot besluit. 

 

Voor meer informatie:
Ahmed Adel
Global Veg Egy for Export
Tel: 002 (0) 11/ ‪26684494‬
Email: sales@globalvegy.com 
www.globalvegy.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven