Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto:

"Volumes Peru-mango's worden nu snel minder"

Tholen - De markt voor mango's is de afgelopen weken niet al te makkelijk geweest. "We gaan nu richting het einde van het Peruaanse seizoen, maar Peru heeft aanzienlijk meer mango's gestuurd dan vorig jaar en dat merk je aan de vraag en de prijzen op de Europese markt", vertelt Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto. "Peru domineert nog altijd de markt, maar de markt schakelt langzaam over op Brazilië, al is de Braziliaanse aanvoer met zo'n 60-70 containers per week op de Europese markt nog beperkt."

"Met name in de dikke maten (7/8) zien we een overaanbod op de markt. De afzet van de kleinere maten (9 t/m 12) verloopt wel beter. Dit resulteert in prijzen tussen de 3,50 en 5 euro, dus dat is geen weelde", constateert Efrain. "Inmiddels worden de volumes vanuit Peru minder en aangezien er richting Pasen vaak acties met mango's worden gepland, is de verwachting wel dat de markt binnen enkele weken zal opleven. Tot die tijd is het een kwestie van overleven."

Het Corona-virus heeft een beperkt effect op de mango-afzet. "Italië is een redelijk grote markt voor mango's. Je merkt dat met name de groothandelsmarkten daar erg voorzichtig zijn met bestellen, al is het niet zo dat de markt volledig op slot zit", vertelt Efrain.

Als Europees verkoopkantoor van de Mexicaanse limesteler San Jose Tropical hoort Fruta del Huerto bij de vijf grootste importeurs van limes in Europa. Hoewel ook de limesmarkt niet al te best is, blijven die gevolgen voor Fruta del Huerto beperkt. "We hebben gelukkig een aantal programma's en hebben als teler de aanvoer goed onder controle, waardoor we bij zijn met de voorraad."

Voor meer inforamtie:
Efrain Saucedo Nuñez
Fruta del Huerto
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 763 032 934   
Mob: +31 611 504 219
efrain@frutadelhuerto.com
www.frutadelhuerto.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven