Onderzoek van Western University (Ontario, Canada)

Sinaasappelen en mandarijnen tegen obesitas

Onderzoekers van de Western University in Ontario, Canada, hebben studie gedaan naar de effectiviteit van nobiletin tegen obesitas. De stof is een flavonoïde die van nature voorkomt in sinaasappelen en mandarijnen.

De studie werd gepubliceerd in het Journal of Lipid Research en heeft aangetoond dat muizen die een dieet met veel vet en cholesterol voorgeschoteld kregen maar tegelijkertijd ook nobiletin, minder wegen, een lagere insulineresistentie vertonen en minder bloedvet hebben dan muizen die het hypercalorische dieet kregen zonder het supplement.

"We hebben laten zien hoe nobiletin als therapie kan dienen", legt Murray Huff uit, professor aan de Schulich School of Medicine & Dentistry aan de Western University. Huff heeft gedurende meer dan tien jaar onderzoek gedaan naar dit molecuul. "Bij muizen die al alle negatieve symptomen van obesitas hadden, hebben we de schade kunnen beperken en zelfs voor een omkering gezorgd door de opeenhoping van plaques in de bloedvaten te herstellen."

Volgens het team van onderzoekers is het precieze mechanisme dat verantwoordelijk is voor deze gunstige effecten nog niet blootgelegd. De hypothese is dat het molecuul inwerkt op het mechanisme dat de calorieën in het lichaam beheert door het proces van het verbranden van lipiden in het lichaam te activeren waardoor energie wordt opgewekt en door tegelijkertijd de productie van meer lichaamsvet te blokkeren.

Huff zegt dat er nu proeven moeten worden ontworpen om te bepalen of nobiletin bij de mens hetzelfde positieve effect heeft.

Bron: elespanol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven