CTI FoodTech’s Zero Pit Fragment

Hightech maakt machinaal ontpitten van fruit een peulenschil

“CTI FoodTech is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van machines voor de voedselverwerkende industrie. Het produceert met name ontpitmachines voor perziken, abrikozen, avocado's, peren en appelen. Wij zijn de op één na grootste fabrikant van ontpitmachines voor perziken. Ons bedrijf ontwerpt ook complete lijnen voor de verwerking van fruit. Afgelopen oktober werd onze nieuwe hoofdvestiging in Italië in gebruik genomen. De fabriek beslaat 7000 meter2, een investering van meer dan 6 mln euro,” zegt CEO Biagio Crescenzo.

Biagio Crescenzo, CEO van CTI FoodTech

“Geschat wordt dat, met de machines die wereldwijd door CTI FoodTech zijn geïnstalleerd, elk jaar meer dan 7 miljard vruchten worden verwerkt. 40% van de wereldwijd verwerkte perziken worden met machines van CTI FoodTech ontpit.”

MultiFruit Coring
De MultiFuit Coring is in staat om de hele pit te verwijderen, met een snelheid van 320 vruchten per minuut. Dankzij het continue oriëntatiesysteem positioneert de machine de vruchten automatisch, zodat de pit op de juiste manier wordt verwijderd.

Foto boven: MultiFruit Coring

Zero Pit Fragment
Op de CibusTec 2019 in Parma introduceerde CTI FoodTech zijn nieuwste machines, waaronder de bekroonde multi-fruit, multi-formaat en multi-standaard CTI-FAS feeder, de 300-AVC avocado ontpitmachine en het nieuwe gepatenteerde Zero Pit Fragment, een perzikontpitmachine die in staat is om een product te leveren dat volledig pitloos is.

Zero Pit Fragment, de eerste ontpitmachine die de vruchten ontpit voordat ze worden gesneden

Onderzoek en ontwikkeling
CTIFoodTech investeert zijn hele winstmarge in onderzoek en ontwikkeling. Sinds enkele jaren werkt het samen met verschillende onderzoeksinstellingen en Italiaanse universiteiten. De samenwerking met Tomra heeft geresulteerd in innovatieve machines voor het verwerkingsproces van perziken en appelen, waarbij het schillen en ontpitten wordt gecombineerd. De machines heten Zero Pit Fragment, Coring Mele en Coring Pesche.

Voor meer informatie:
Biagio Crescenzo
CTI Foodtech-Group
Italië
+39 089 301943
Spanje
+34 968 692772
mail@ctifoodtech.com
www.ctifoodtech.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven