Grote vraag naar SìBon aardbeien

"Een aantal weken geleden is het seizoen gestart en we hebben moeite om iedereen tevreden te stellen. De verzoeken nemen sterk toe en ondanks een teeltuitbreiding zijn de hoeveelheden momenteel ontoereikend." Dat zegt Pietro Ciardiello (foto rechts) van het Italiaanse aardbeienmerk SìBon.

"SìBon wint snel terrein, zowel op de Italiaanse als de Centraal-Europese markten. In vergelijking met 2019 is de vraag verdubbeld. Het enige probleem is dat de prijs licht is gedaald. Dit is een onvermijdelijk gevolg van de devaluatie van de Spaanse aardbeien. De gemiddelde prijs is €4,00 à €5,00 per kilo", zegt Ciardiello.

"De kracht van het merk en de kwaliteitsnormen zijn de pijlers waarop we bouwen. Het is geen toeval dat het merk niet één ras vertegenwoordigd, maar dat het meerdere rassen en daarmee een flexibel bereik heeft binnen hetzelfde seizoen. De reden is simpel: niet elk ras piekt op het juiste moment. En SìBon biedt een ras alleen aan in de periode waarin de smaak en geur optimaal zijn", gaat Ciardiello door.

"In het kader hiervan is de onderzoekssector voor ons een grote steun en we zijn altijd klaar om nieuwe en alternatieve rassen op te nemen in het assortiment. Voorwaarde is wel dat deze zich goed aanpassen aan onze bodem en ons klimaat en voldoen aan de kwaliteitsnormen van het merk."

"Het maakt de consument niet uit welke aardbeienras door SìBon op de markt wordt gebracht. Wat belangrijk is, is dat de aardbei er mooi uitziet en wordt aangeboden in een leuke en ecologische verpakking. Daarnaast moet de aardbei natuurlijk lekker zijn en voldoen aan de verwachtingen. Dat is het succes van SìBon", concludeert Ciardiello.

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce)
Tel.: (+39) 081 5036887
Fax: (+39) 081 5035111
Email: info@coopsole.it
Web: www.coopsole.it

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven