Bertus Schipper, Zoutewelle:

“Goede vraag naar watermeloenen, markt gele meloenen nog lastig”

Tholen - Het Costa Ricaanse meloenenpakket bestaat bij Zoutewelle evenals vorig jaar uit gele - en watermeloenen. "De eerste aankomsten liepen vertraging op door de stormen, maar dat was voor de markt niet eens negatief. De gele meloenen hadden bij de start nog last van de Braziliaanse aanvoer op de markt, dat drukte de prijzen. Het watermeloenenseizoen is zelfs zeer positief gestart. De trend naar seedless watermeloenen zet alleen maar door, maar omdat de markt positief is, kun je Quetzali momenteel ook goed verkopen", vertelt Bertus Schipper.

"Inmiddels zijn de prijzen voor watermeloenen weer een beetje genormaliseerd richting de 80-90 cent per kilo, maar dat zijn nog altijd nette prijzen. De prijs van de gele meloenen, waarvan er de nodige kwaliteitsproblemen in de markt waren, ligt rond de 7/8 euro. Wel is de verwachting dat de kwaliteit van de gele meloenen vanaf de aankomst van deze week al beter zal zijn. En het Braziliaanse seizoen schiet nu aardig op, die zullen volgende week wel van de markt zijn", verwacht Bertus. De impact van het Coronavirus op de importhandel is volgens hem te merken aan de orders van de groothandelsmarkten, omdat de horeca stuk rustiger is.

Andere jaren importeerde Zoutewelle ook Piel de Sapo-meloenen uit Brazilië, maar die waren dit jaar kwalitatief niet voldoende als gevolg van het regenseizoen. "De vraag is goed, maar ze zijn dan ook nauwelijks beschikbaar. Ook de markt van Galia- en Cantaloupe meloenen verloopt positief, maar hier zijn we zelf geen speler in", aldus de importeur. "De concurrentie van andere origines is nog beperkt. Panama is vorige week gestart, maar is nog niet met volumes op de markt. Deze worden dadelijk weer opgevolgd met de Senegalese meloenen, waarna eind april/begin mei, de eerste Spaanse meloenen alweer hun intrede doen op de markt."

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
T: +31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com 
www.zoutewelle.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven