Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anecoop vertegenwoordigt meer dan 25.000 telers

Spaanse telersvereniging Santiago Apóstol sluit zich aan bij Anecoop

De Spaanse coöperatie Santiago Apóstol, opgericht in 1971, verenigt meer dan 300 telers met een teeltareaal van in totaal 400 hectare. Jaarlijks zet het 22 mln kilo producten af, waaronder export naar de hele EU. Vier vijfde van de productie is meloen en watermeloen, waarvan de oogst plaatsvindt van juli tot oktober. De resterende 20% bestaat voornamelijk uit ui, pompoen, tomaat, bloemkool, amandelen en granen. De vereniging verschaft ook advies aan zijn leden en levert hen producten voor de teelt.

De coöperatie staat voor geïntegreerde teelt, waardoor het gebruik van chemische stoffen tot een minimum wordt beperkt. Het doel is zero residu gewassen op de markt te brengen. Bovendien beschikt Santiago Apóstol over enkele van de belangrijkste kwaliteitscertificeringen zoals GlobalGAP, IFS en biologische certificaten.

"Na bijna 50 jaar aanwezigheid op de markt en na een vele jaren van samenwerking, hebben we besloten onze alliantie met Anecoop te bezegelen. De synergieën die hieruit zullen voortkomen, zullen ons beide toelaten nog verder te groeien en vooruitgang te boeken. Met deze belangrijke stap zullen we ons concurrentievermogen aanscherpen, opschalen en aan kracht winnen", zegt José Ángel Serrano Lara, de voorzitter van Santiago Apóstol.

Alejandro Monzón, de voorzitter van Anecoop, is ook opgetogen met de toetreding van Santiago Apóstol, het eerste lid uit de regio Castilië-La Mancha: “Onze partners komen nu reeds uit twaalf provincies in zes van de Spaanse gewesten. Zo breiden we onze aanwezigheid uit in de belangrijkste Spaanse teeltgebieden en verruimen we ons aanbod en afzetvenster. Het is voor ons een eer om met de coöperatie Santiago Apóstol samen aan de toekomst te mogen bouwen. We delen immers fundamentele waarden en beiden gaan we vol voor de verdediging van de Spaanse teelt."

Voor meer informatie:

Cooperativa Santiago Apostol
Crta. Socuellamos, S/N, 13700 Tomelloso (Ciudad Real) - Spanje
Tel: +34 926 511 495
admon@santiago-apostol.com
www.santiago-apostol.com

Anecoop
Monforte, 1. Entresuelo. 46010, Valencia (Spanje)
Tel: +34 963 938 519

Publicatiedatum: