Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw draagbaar apparaat gepresenteerd op NovelFarm

Experimentele fruitmeter meet kwaliteit

Op NovelFarm presenteerden de Universiteit van Bolzano en IIT (Italiaans Instituut voor Technologie) een "fruitmeter die elektrische stroom gebruikt om parameters te meten, die vervolgens kunnen worden gebruikt om het rijpingsniveau, de textuur en het watergehalte van fruit te beoordelen," zeggen Pietro Ibba en Maria Rivola.

Pietro Ibba en Maria Rivola

Het is een draagbaar apparaat dat door alle betrokkenen in de keten kan worden gebruikt om de kwaliteit van het fruit dat nog aan de boom zit te controleren, de logistieke fasen te bewaken en de voorraden te beoordelen.

Sensoren aangebracht op een banaan

"We hebben een geavanceerd prototype en verwachten dat verschillende bedrijven in deze technologie zullen gaan investeren. Het systeem heeft een frequentiebereik tussen 10 Hz en 100 kHz, interne en externe kalibratie en een batterij met een lange levensduur. Elektrische impulsen worden door het apparaat uitgelezen en omgezet in reƫle gegevens die door de operators kunnen worden gebruikt."

Pietro Ibba voor de poster met uitleg over het meetapparaat

Contact:
Pietro Ibba
pietro.ibba@natec.unibz.it

Publicatiedatum: