Universiteit van Kansas

Onderzoek wijst uit dat puur sinaasappelsap net zo goed hydrateert als water of sportdrank

Volgens een onlangs in het Journal of Nutrition and Health Sciences gepubliceerd onderzoek hydrateert 100% sinaasappelsap na het sporten even goed als water of sportdrank.

Dawn Emerson, onderzoekster van de universiteit van Kansas: "Er waren geen aanwijzingen voor ernstige maag- of darmongemakken bij het drinken van sinaasappelsap ondanks het koolhydraatgehalte en de zuurgraad van deze drank. Uit de bevindingen blijkt dan ook dat mensen sinaasappelsap kunnen drinken om hun vochtbalans te herstellen na fysieke inspanning."

De onderzoeker van de universiteit van Kansas voerden het onderzoek uit met subsidie van het Florida Department of Citrus. Uit de studie kwam naar voren dat er geen verschil is tussen 100% sinaasappelsap, sportdrank of water met betrekking tot smaakvoorkeur, de mate van dorst, hydratatie of irritatie van maag- en darmen na het sporten. 

Het onderzoek werd gedurende vijf dagen uitgevoerd onder 26 gezonde volwassenen. De proefpersonen deden dagelijks een fietsproef van 80 minuten en consumeerden vervolgens 236 ml puur sinaasappelsap, water of sportdrank met sinaasappelsmaak. 

 

Bron: floridapolitics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven