USDA exporter guide

Senegal importeert vooral aardappelen en uien

Senegal (15,9 mln inwoners) is een van de sterkste economieën in West-Afrika, met een jaarlijkse groei van het bruto binnenlands product (BBP) van meer dan 6% in de afgelopen vijf jaar. Senegal importeert ongeveer 70% van zijn voedselbehoeften, goed voor €681 mln. Bevolkingsgroei, verstedelijking en evoluerende eetpatronen hebben geleid tot een verhoogde en gediversifieerde voedselimport. De belangrijkste tuinbouwimportproducten in Senegal zijn onder andere uien, aardappelen en suikermaïs.

Moderne retailers breiden zich uit in Senegal. Ze importeren vooral levensmiddelen uit Europa, Azië, Zuid-Afrika, Marokko en de naburige ECOWAS-landen. De meeste van deze winkels zijn gevestigd in Dakar en hun belangrijkste klanten zijn Senegalezen uit de midden- en hogere klasse en expats.

Moderne retailers zijn:
Casino
Auchan
Carrefour
Super U
Hypermarket Exclusive


De strategische ligging van Senegal in de regio heeft het land tot een belangrijk commercieel knooppunt in West-Afrika gemaakt. De infrastructuur van Senegal behoort tot de beste van West-Afrika met een van de meest actieve zeehavens in de regio. Senegal heeft onlangs ook een grote internationale luchthaven gebouwd. Buiten Dakar zijn er de nodige (transport)problemen: er is een gebrek aan koelinstallaties en de elektriciteit is niet overal betrouwbaar. De import an sich is daarbij een uitdaging door een gebrek aan transparante regelgeving.

Voor meer informatie: USDA Exporter Guide Senegal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven