Benoît Maillard-Guillon, Ets Meseguer:

“De kwaliteit van Spaanse grapefruits verbetert jaarlijks”

Bij Ets Meseguer is 10 van de 12 maanden per jaar grapefruit verkrijgbaar. Momenteel importeert het bedrijf vanuit Rungis citrus uit Spanje, voornamelijk geteeld in de regio Murcia. In het laagseizoen – rond de maand april – biedt het bedrijf klanten citrus uit Zuid-Afrika aan.

Hoewel de kwaliteit van de grapefruits in Florida vaak wordt geprezen, hebben de Spaanse grapefruits geen reden om jaloers te zijn op hun Amerikaanse tegenhangers. “Spanje kan nu een zeer smakelijk product bieden, maar dat was lang niet altijd het geval. Een paar jaar geleden heeft het voortijdig op de markt brengen van de Spaanse grapefruits, het imago van de grapefruits beschadigd. Onlangs heeft Florida echter te maken gehad met klimaatrisico's en daarom zijn de prijzen van de Amerikaanse grapefruits hoger geworden en zijn de Spaanse grapefruits wat dat betreft een stuk aantrekkelijker geworden. De grapefruits hebben een lekkere smaak, de prijzen zijn betaalbaarder en laten we ook niet vergeten dat het feit dat dichterbij worden geteeld ons tijd bespaart en maakt dat ze langer goed blijven. Dit zijn belangrijke punten voor producten als grapefruits die, ondanks hun uiterlijk, relatief fragiele producten zijn,” zegt Benoît Maillard Guillon van Ets Meseguer.

Ets Meseguer importeert voornamelijk grapefruits van de het ras Star Rubis, overwegend aanwezig op de Franse markt, omdat ze 90% van de verkochte volumes vertegenwoordigen. De grapefruit is een citrus die ontstaat door de kruising tussen zoete sinaasappelen (citrus sinesis) en pomelo's (citrus maxima).

Een prima seizoen
Benoît geeft aan over het algemeen tevreden te zijn met het grapefruitseizoen. “Het Spaanse seizoen is half oktober begonnen en de kwaliteit van het fruit zal bepalen wanneer het seizoen zal eindigen, waarschijnlijk rond half april. Dit jaar hadden we veel geluk met het weer. Omdat er echter veel regen valt, zijn de grapefruits vrij groot. In vergelijking met het vorige seizoen hebben de stukken fruit bovendien een grotere maat dan gemiddeld.”

Een citrus die onderhevig is aan trends op het gebied van consumptie ervan
Hoewel het seizoen zowel wat betreft de opbrengst als de kwaliteit prima was, geeft Benoît aan dat de afzet van de stukken fruit het hele jaar door moeizaam verliep. “Het moeilijkste deel om te beheren voor grapefruits is de afzet. Op dit moment is de consumptie vrij normaal en regelmatig, maar deze is wel onderhevig aan trends. We weten bijvoorbeeld dat de consumptie meestal toeneemt in april, een periode waarin mensen beginnen met diëten om er in de zomervakantie goed uit te kunnen zien. Grapefruits worden nog steeds gezien als complementair citrus, maar daarbij moet wel worden opgemerkt dat onze omzet op de Franse markt nog elk jaar groeiende is,” besluit Benoît.   

Voor meer informatie:
Ets Meseguer
Benoît Maillard-Guillon
Telefoonnummer: +33 146 864 170
benoit@etsmeseguer.fr   
www.etsmeseguer.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven