Stilte voor de storm bij Obsthandel Windhaber

"Uiteindelijk wint lokaal van bio"

De vastentijd is begonnen – veel Oostenrijkers doen hier in meer of mindere mate aan mee en dat merken ze ook bij groenten- en fruithandels. In de carnavalsvakantie, die onder de wintersporters populair is, was er in de skigebieden veel te doen.

Voor Peter Windhaber is het echter nog rustig: "We zitten heel dicht in de buurt van een meer en daarom is het voor ons eerder in de zomer hoogseizoen. Nu is het eerst even rustiger, dat is echter ook weleens even aangenaam."

De vastentijd heeft een positieve uitwerking op de consumptie van gezonde producten. "In de komende weken en richting Pasen zal het dan weer echt van start gaan."

"Sinds twee weken is er weer Oostenrijkse spinazie beschikbaar. De afzet verloopt nog langzaam, maar we verwachten dat dit in de komende weken beter wordt", aldus de directeur van de fruithandel uit Stubenberg in Oostenrijk.

De spinazie wordt afgenomen van een tuinderij in Wenen. "De verkoopprijs van de Oostenrijkse spinazie ligt rond de 4-4,50 euro per kilo."

Vooral de hogere gastronomie is in de gezonde groente geïnteresseerd, terwijl de horecabranche overwegend verwerkte diepvriesproducten afneemt. Bio-kwaliteit speelt daar in ieder geval nu nog een ondergeschikte rol.

Andere Oostenrijkse highlights in het assortiment zijn de kiemgroenten die Windhaber sinds enige tijd aanbiedt. "Onze biologische tuinkers is één van mijn populairste producten. De groei van deze producten verloopt echter nog slepend - zowel bij de conventionele alsook bij de biologische rassen."

Oostenrijkse groenten zijn populair bij zijn klanten, merkt Peter: "Uiteindelijk wint lokaliteit nog van biokwaliteit", zegt hij afsluitend.

Voor meer informatie:
Peter Windhaber
Obsthandel Windhaber
Zeil 82
AT-8223 Stubenberg
Tel: +43 6643879737
E-mail: obst-windhaber@aon.at    
Web: www.facebook.com/obstwindhaber/   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven