Veilingen Valencia en Córdoba

Stabiele prijzen voor de Spaanse mandarijnen

Deze week zijn de prijzen van Spaans citrus stabiel gebleven, alleen de sinaasappelen schommelden een beetje.

Op de veiling in Córdoba zat er wat herstel in voor de prijzen van de sinaasappelen: 19-20 cent per kilo voor Salustiana tweede klasse en 21-22 cent voor eerste klasse. Tweede klasse Lane Late ging de deur uit voor 22-26 cent en eerste klasse voor 27-29 cent. De Navel Powell sinaasappelen bereikten 29-33 cent en voor de eerste klasse Valencia Midknight kreeg de teler 39-40 cent.

De prijzen voor de sinaasappelen voor de verwerkende industrie bleven gelijk: 13-14 cent voor zowel de Navel-groep als de Blanca-groep. In Córdoba behaalden de telers voor Tango mandarijnen dezelfde prijs als vorige week: tussen 75 en 90 cent.

Op de veiling in Valencia moesten de sinaasappelen wat terrein prijsgeven: tussen de 23 en 42 cent. Mandarijnen bleven stabiel in Valencia. Telers ontvingen er tussen 23 cent en 1,20 euro per kilo.

Citroen
In Alicante daalde de prijs voor de Fino citroen lichtjes. Hij schommelde er volgens het Valenciaanse ministerie van Landbouw tussen 38 en 45 cent per kilo.

De neerwaartse trend in de telersprijs heeft te maken met de ongebruikelijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, wat volgens Ailimpo, de Interprofessionele Vereniging voor Citroen en Grapefruit, voor mindere kwaliteit heeft gezorgd.

Aan de andere kant zit het “moeilijke” Fino seizoen in de laatste rechte lijn en komt de Verna er al aan. Dat seizoen belooft ook niet gemakkelijk te verlopen, met een verwachte 290.000 ton in Spanje en met een recordoogst in Argentinië en Zuid-Afrika, waarvan het seizoen eerder begint dan in 2019.

Bron: agropopular.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven