Alcampo Spanje lanceert een assortiment soepen van afgedankte groenten

In de strijd tegen voedselverspilling heeft de supermarktketen Alcampo in Spanje aan haar assortiment “Gecontroleerde Alcampo Productie” een aantal gedehydrateerde soepen en crèmesoepen toegevoegd op basis van groenten die vanwege hun grootte, vorm of uiterlijk geweerd worden uit de supply chain van verse producten. Op deze manier slaagt de keten erin om 10% van de groenten die anders weggegooid zouden worden te recupereren.

De leverancier van de soepen is Tabuenca, een teeltbedrijf uit de stad Cuéllar dat ook groenten dehydrateert. In het uitdrogingsproces maakt het bedrijf gebruik van warmte om het water uit de groenten te halen zonder daarbij de nuttige voedingsbestanddelen aan te tasten. Het eindproduct bekomt op die manier een lange houdbaarheid.

Het nieuwe assortiment omvat verpakkingen van juliennesoep en crèmes van courgette, biopeen en pompoen, ook met gedroogd vlees, en plantaardige kruidenmengsels op basis van aardappel, wortel en prei. De producten bevatten verder geen toevoegings- of conserveermiddelen.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven