Aldi verwijdert plastic zakjes voor bananen na succesvolle campagne milieuactiviste

Anita Horan uit Sydney strijdt al meer dan vier jaar tegen het gebruik van plastic. De milieuactiviste voert onder meer een campagne tegen het gebruik van plastic wegwerptasjes op AGF-afdelingen in supermarkten en roept consumenten dan ook op om zoveel mogelijk onverpakte AGF te kopen. Het ziet er nu eindelijk naar uit dat haar campagne vruchten af heeft geworpen. 

Budgetretailer Aldi heeft de plastic zakjes bij haar bananenschappen in heel het land namelijk verwijderd. Op zich lijkt dit misschien een kleine overwinning maar Horan vertelde aan news.com dat de impact ervan groot is.

Ze laat weten dat ze al lang oproept tot het verwijderen van plastic zakjes bij producten met een dikke schil, zoals ananas, grapefruit en meloen maar dat ze nu besloten had om zich op één symbolisch product te focussen: bananen.

Horan voegde eraan toe dat ze hoopte dat Aldi bij haar bananendisplays de reden waarom ze de zakjes heeft verwijderd zal vermelden om klanten aan te moedigen hun plasticverbruik nog verder te verminderen. 

Aldi heeft zich ten doel gesteld om de hoeveelheid plastic verpakkingen op haar AGF-afdelingen actief te reduceren en waar mogelijk over te stappen op duurzame alternatieven op voorwaarde dat dit niet leidt tot een toename van voedselverspilling. 

De discounter zal tegen het einde van 2020 'problematisch en overbodig' wegwerpplastic uit haar schappen halen, zoals plastic drinkrietjes, wegwerpservies en wattenstaafjes. Verder zal zij voorrang geven aan het reduceren of vervangen van moeilijk te recyclen zwart plastic verpakkingsmateriaal. De verpakkingen van haar huismerkproducten zullen worden aangepast zodat deze in 2025 100% recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven