Amerikaanse vraag naar bio neemt toe

De consumentenvraag naar bio-producten neemt in steeds meer sectoren toe. Deze beweging wordt veroorzaakt door jongere consumenten die op zoek zijn naar duurzame opties, waaronder producten zoals bier gemaakt met bio-gerst en -rijst.

Angela Jagiello, directeur van de Organic Trade Association: "Klanten vertellen ons consequent dat ze voor biologisch kiezen omdat ze geloven dat het product 'beter is voor mij en mijn familie'." 

"In 2019 leidde de Organic Trade Association één van de grootste consumentenonderzoeksprojecten ooit in opdracht van de biologische sector. Klanten vertelden ons dat ze waarde hechten aan het feit dat meer dan 700 chemische stoffen verboden zijn in de bio-sector, aan de strenge normen en de handhaving die ten grondslag liggen aan het USDA-keurmerk voor bio-producten en dat ze geloven dat biologische tuinbouwpraktijken een rol kunnen spelen bij het beperken van de klimaatverandering."

Sinds enkele jaren roemt de Organic Trade Association millennials voor het stimuleren van de groei in de biologische markt, vooral omdat leden van deze generatie ouders worden en hun biologische aankopen verhogen.

Biologische kans
De afzet van bio-producten in de Verenigde Staten bereikte € 46 mld in 2018, een stijging van 6,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens het Organic Industry Survey 2019 van de OTA Organic Food Sales steeg de afzet van bio-voeding met 5,9% tot € 42 mld, waardoor de totale afzet van voedingsmiddelen met 2,3% steeg.

Trends
AGF blijft het grootste biologische segment, dat volgens de OTA meer dan 36% van de totale biologische voedingsafzet vertegenwoordigt. In 2018 steeg de afzet van biologische groenten en fruit met 5,6% tot      € 15 mld, terwijl de afzet van alle groenten en fruit, inclusief biologische en conventionele producten, met 1,7% steeg. Biologische groenten en fruit vertegenwoordigen bijna 15% van alle producten die in de Verenigde Staten worden afgezet. Wortelen, groenten, appelen en bananen blijven populair in de bio-sector, terwijl biologische bessen, mango's, papaja's, avocado's, spruiten en bloemkool aan terrein winnen.

Bron: foodbusinessnews.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven