Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde Indiaas druivenseizoen in zicht, stormen hadden weerslag op oogst

In India komt het einde van zowel het druiven- als granaatappelseizoen langzaamaan in zicht. Als gevolg van het onvoorspelbare weer tijdens de moesson ontstonden er problemen met de oogst en kwaliteit. 

Voor de Indiase fruitexporteur Iridica Agro and Sons Enterprises zit de drukte van het druiven- en granaatappelseizoen er weer bijna op. Het resterende deel van het seizoen is er echter nog wel wat werk te verzetten, aldus Sharad Salunkhe, directeur van Iridica Agro. "Ons bedrijf teelt verschillende druivenrassen, zoals pitloze Thomson, Super sonaka en Sonaka. Dit seizoen hebben we in totaal zo'n 1.000 ton druiven afgezet maar we zijn nog lang niet klaar. Het seizoen kan wel tot april duren en we hopen voor deze tijd nog eens 2.000 ton te verladen. Het weer was dit seizoen erg onvoorspelbaar en dat heeft zijn weerslag gehad op de kwaliteit en opbrengsten maar de problemen waren desondanks te overzien."

Momenteel levert Iridica Agro haar producten uitsluitend aan de Aziatische markt maar Salunkhe zou dolgraag starten met de export naar nieuwe markten. "We zouden erg graag voet aan de grond krijgen op de Europese markt. Momenteel zetten we onze druiven vooral in India en Thailand af. In Europa is de vraag echter sterk en zouden wij betere prijzen voor onze druiven kunnen krijgen."

"We verhandelen ook granaatappelen en het seizoen daarvan is ook nog niet voorbij. We verwachten dat het eind deze maand zal eindigen. We leveren zowel verse granaatappelen als bewerkte granaatappelproducten. Tot nu toe hebben we ongeveer 1.000 ton afgezet. We verwachten voor het einde van het seizoen nog 500 ton te oogsten. We richten ons nu op nieuwe markten, en dan met name Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De stromen en hevige regenval hebben ook grote impact gehad op de granaatappeloogst maar de kwaliteit van het fruit dat we oogsten is uitmuntend. Ons doel voor 2020 is om een verdere groei op de Europese markt te realiseren," aldus Salunkhe. 

Voor meer informatie: 
Sharad Salunkhe
Iridica Agro and Sons Enterprises
Tel: +91 703 831 85 72
Email: iridica.agro@gmail.com
Email: vk@aurulent.in

Publicatiedatum: