Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cubaanse aardappelen beperkt beschikbaar

Als alles volgens de plannen van het Cubaanse ministerie van landbouw loopt dan zullen inwoners van vijf provincies in het land in maart tegen gereguleerde prijzen aardappelen kunnen kopen, zo bericht de krant Juventud Rebelde. 

Zij zullen hier echter niet lang van kunnen profiteren want de vice-voorzitter van de aanbestedende dienst van de Cubaanse overheid (ACOPIO) liet aan dezelfde krant weten dat de aardappelen in mei, juni en de maanden daarna alleen in de hoofdstad zullen worden gedistribueerd. 

Veel mensen hebben hun twijfels over het distributieprogramma van de overheid dat aan de aardappelteeltgebieden en Havana prioriteit lijkt te geven. De hoofdstad heeft wel het voordeel omringd te worden door de provincies Artemisa en Mayabeque.

Naar verluidt zouden vanaf mei de inwoners van Havana de enigen zijn die nog frites kunnen eten omdat zij negen keer zoveel toegewezen krijgen als hun landgenoten. Van februari tot april zal dit drieënhalf maal zoveel zijn als de inwoners in Pinar del Rio en Sancti Spiritus en meer dan het dubbele van wat inwoners van Matanzas, Cienfuegos, Villa Clara, Ciego de Avila kunnen verwachten. 

Afgezien van de inconsistente verdeling van de aardappelen zal de oogst naar verwachting zo'n 32.000 ton groter zal zijn dan in 2019. Deze toename is vooral te danken aan het grotere areaal. 

Klik hier om het hele artikel te lezen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven