MMA Fresh Produce over het Egyptische citrusseizoen

"We zouden heel graag citrus naar de VS exporteren"

Het Egyptische citrusseizoen is in volle gang en de strenge regelgeving die de regering heeft ingevoerd, heeft geleid tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering. Ook de volumes nemen toe en zelfs het doel om Spanje te overtreffen als de grootste exporteur van sinaasappelen ter wereld is bereikt.

Er is momenteel een grote vraag vanuit China naar citrus. Volgens Mostafa Adel, exportmanager voor MMA Fresh Produce, komt kwaliteit op de eerste plaats voor Egyptische citrus. "De grote vraag heeft het voor ons een goed seizoen gemaakt, zeker nu we de grootste exporteur van citrus zijn in plaats van Spanje of Zuid-Afrika. Er zijn echter uitdagingen die we moeten overwinnen. Ten eerste, het selecteren van de juiste teeltbedrijven om de beste producten te kunnen kweken. De Egyptische telers kiezen nu het areaal dat de hoogste kwaliteit citrus en de beste maten levert."

Voor MMA Fresh Produce is citrus erg belangrijk. "Meer dan 35 procent van de export van ons bedrijf bestaat uit citrus. Dit heeft ook te maken met het feit dat het citrusseizoen het langste seizoen is voor Egypte, waardoor de fruitsector prioriteit geeft aan deze specifieke producten. De volumes nemen toe door de instructies van de overheid, het ministerie van landbouw wil zich vooral richten op de hoogwaardige export. Ook al is Egypte nu de grootste exporteur van citrus, we hebben nog steeds te maken met concurrentie uit Zuid-Afrika en Spanje. Om de kwaliteit hoog te houden, heeft de regering strenge regels opgesteld. De mindere kwaliteit citrus die Egypte vroeger exporteerde, behoort nu definitief tot het verleden, omdat de kwaliteit van de producten direct na aankomst vanuit het teeltbedrijf wordt gecontroleerd, in plaats van alleen bij het verlaten van het verwerkingsbedrijf."

De Egyptenaren sturen hun citrus meestal naar Europa en Azië. "Voor Azië zijn China en India de grootste importeurs van Egyptische sinaasappelen, maar Europa is de dichtstbijzijnde markt voor Egypte, dus het is logisch dat de meeste exporteurs zich op de Europese markt richten. MMA Fresh Produce zou zich echter wat meer willen verbreden. We willen graag exporteren naar de VS, zowel voor ons citrus als voor onze uien. De Amerikaanse markt is enorm groot en als je eenmaal de hoge kwaliteit hebt die aan hun normen voldoet, volgt de verkoop vanzelf."

Voor meer informatie:
Mostafa Adel
MMA Fresh Produce
+20 114 271 7700
Mostafa.adel@mmagroup.co
LinkedIn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven