Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciaal aspergebier als eerbetoon aan stekers

Als hommage aan de ‘Koningin van de groente’ hebben brouwerij Hommeles, Huttenkloas Brouwerij en de Sallandse Landbier Brouwerij een bijzonder aspergebier gebrouwen: de Asparagus, de Latijnse benaming voor de alom geprezen asperge. Het bier zal vanaf eind maart op menig menukaart te vinden zijn.



De Asparagus is een Bière Brut van 6,5 % alc. met een bitterheid van 24 EBU en 8 EBC kleur. De bijzondere aroma’s dankt het bier aan toevoeging van druivenmost en dryhopping met Nelson Sauvin hopbloemen. Het bier is vergist met champagnegist; dit geeft het bier een aangename mousse, die zorgt voor een sprankelend mondgevoel en de smaak van de asperge benadrukt.

"Voor de Asparagus zal tekenaar Frank Zuithof weer een fraaie poster maken. De posters zijn een knipoog naar de vintage bierposters uit de jaren vijftig en een eerbetoon aan de aspergestekers die deze groente nog steeds handmatig oogsten. De opzet van de poster werd in eigen huis bedacht en door Frank Zuithof uitgewerkt", aldus de brouwers. 

Voor meer informatie:
Jos Eberson
Brouwerij Hommeles  
06-23987619

Publicatiedatum: