Twee jaar na de overname van Hartmann's Frucht GmbH Dortmund:

"Markthandelaren weten ons nog steeds te waarderen"

Ongeveer twee jaar geleden nam eigenaar Mathias Hartmann afscheid van het gelijknamige bedrijf dat gevestigd is op de groothandelsmarkt in Dortmund. Sindsdien wordt het traditionele bedrijf door de twee directeuren Mustafa Kocak en Mustafa Arslan gerund. En met succes: regionale markthandelaren weten de dienstverlening en het brede productassortiment van het bedrijf nog steeds te waarderen.

Bijzonder fruit en bio-citrus
"Ons productportfolio omvat de gehele bandbreedte aan groenten en fruit - van A tot Z", bevestigt mede-eigenaar Mustafa Arslan op aanvraag. De vakhandelaar was reeds voor de overname in het jaar 2018 al meer dan twintig jaar bij het bedrijf actief. De handelsmerken van het bedrijf zijn nog steeds zuidvruchten en exoten, luidt het verder. "We verhandelen bijna het hele jaar door bijzonder fruit en specialiteiten, zoals bijvoorbeeld papaja, passiefruit en gember."


Matthias Hartmann - jarenlange eigenaar van het gelijknamige bedrijf - bij een bezoek van FreshPlaza aan de groothandelsmarkt. Enkele dagen later ging de vakhandelaar na een bijna 30-jarige carrière in de verssector met pensioen.

Naast de gebruikelijke massaproducten zoals druiven en sinaasappelen, die inmiddels twaalf maanden per jaar aangeboden worden, heeft Hartmann GmbH ook enkele interessante niches ontdekt, vertelt Mustafa Arslan. "Als aanvulling op het standaard-citrusassortiment bieden we momenteel ook bio-producten aan. Vooral bio-sinaasappelen en -citroenen uit Italië worden al goed ontvangen door onze klanten, ondanks dat de verkoophoeveelheid nog te overzien is."


Een selectie van het exoten - en zuidvruchtenassortiment van Hartmann's Frucht GmbH 

Aantal afhaalklanten neemt af
De hoofdclientèle van het bedrijf bestaat nog steeds overwegend uit markthandelaren en gespecialiseerde retailers. Ook deze klassieke groothandelsklanten melden zich echter steeds minder vaak 's nachts op de groothandelsmarkt, stelt de mede-eigenaar helaas vast. "Het aantal afhaalklanten wordt ieder jaar minder: deze neerwaartse trend heeft vanzelfsprekend een invloed op de levendigheid op de groothandelsmarkt."

Ondanks de toenemende uitdagingen binnen de klassieke groothandel weten de trouwe klanten de dienstverlening van het bedrijf nog steeds te waarderen. Ondertussen is de tweekoppige directie continu bezig met reageren op de veranderende behoeftes in de handel, hoewel dat soms niet makkelijk is, schetst Mustafa Arslan de situatie. "We zien wel dat de mensen steeds minder thuis koken, waardoor de behoefte aan panklare producten snel toeneemt. We denken er nu over na hoe we dit segment het beste vorm kunnen geven."

Voor meer informatie:
Hartmann's Frucht GmbH
GF: Mustafa Arslan & Mustafa Kocak 
Heiliger Weg 60, 44135 Dortmund
Telefoon: +49 (0) 231 557140-0
Telefax: +49 (0) 231 557140-10
E-mail: info@matthias-hartmann.com 
Internet: www.matthias-hartmann.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven