Stephan Große-Rohde, Orange X-Press: "Anderen knijpen... wij persen!"

"Geen etherische oliën of bitterstoffen in ons sap"

Vers geperste sinaasappelsap is een ontbijtklassieker, maar ook in de retail en de gastronomie worden machines voor het persen van grote hoeveelheden citrus of sap om zelf te tappen steeds populairder. De firma Orange X-Press, een dochterbedrijf van Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft mbH, heeft een speciale perstechniek ontwikkeld en wil ook in de toekomst innovatieleider blijven op het gebied van sinaasappelsap, legt Stephan Große-Rohde uit.

"Ons systeem is gepatenteerd en onderscheidt zich vooral van andere systemen doordat we de schillen van het fruit niet mee persen, maar alleen het vruchtvlees. Daardoor bevat ons sap geen etherische oliën of bitterstoffen, wat zorgt voor een frisser resultaat", aldus Stephan. De machines worden in Zuid-Baden ontwikkeld en geproduceerd en zijn in het bijzonder in de retail, in kantines van publieke instellingen en bedrijven evenals in de hotellerie populair. "Maar ook het nabijgelegen vrijetijdspark Europapark gebruikt onze machines binnen hun gastronomische aanbod. Dat is natuurlijk een zeer interessante klant, die ook direct langs de deur ligt."

Een belangrijke factor is eveneens dat de installatie individueel volgens de wensen van de klant van een design op folie voorzien kan worden, aldus Stephan. "Daardoor past de machine ideaal in de gebruiksomgeving."

Het volgende grote project is de automatisering met als doel een automatische bestelservice voor sinaasappelen. Dit is vooral ideaal voor bedrijven, zoals bijvoorbeeld bakkerijen, die het fruit niet gewoon van hun groothandelaar kunnen afnemen. "De machine moet herkennen hoeveel sap er geperst is en kan zo inschatten vanaf welke perscyclus een automatische bestelling door moet worden gegeven."

Aspecten zoals het gestandaardiseerde, automatische vullen van de flessen, zonder zelfbedieningshendel, moeten hiervoor geïmplementeerd worden. "Door een codering van de flessen kan men de vuldatum, het hergebruik van de fles en ook, bij behoefte, het vulstation achteraf opvragen. Dat wederom verbetert het kwaliteitsmanagement van de eigenaar. We willen zo transparantie voor klanten en de POS creëren."

De machine is echter niet alleen geschikt voor klassieke perssinaasappelen: "Elke citrus met de juiste maten, van bloedsinaasappel tot limoen en citroen, kan met de machine geperst worden. En bovendien ook granaatappelen!" Dat maakt de Orange X-Press tot de ideale oplossing voor veel bedrijven. Kwaliteit heeft daarbij de hoogste prioriteit, meent Stephan afsluitend: "Dat is een gedachte die het bedrijf met het moederbedrijf Llombart deelt – en dat als sinds 1998 – dus meer dan twintig jaar."

Voor meer informatie:
Stephan Große-Rohde
Orange X-Press
Handels- u. Vertriebsgesellschaft mbH
Industriehof 4
77933 Lahr
Tel.: +49 7821 / 93 97 – 62
info@orange-x-press.de  
www.orange-x-press.de/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven