Goede vraag naar Japans fruit in Zuidoost-Azië

Ondanks het feit dat ze in beperkte aantallen worden geteeld, weten Japanse groenten en fruit de aandacht van overzeese klanten in toenemende mate te wekken. Nihon-Agri is een exporteur van een scala aan verse Japanse AGF. Nu de vraag toeneemt, is het bedrijf begonnen met de export van zoete aardappelen naar een aantal landen in Zuidoost-Azië en de feedback van deze markten is goed. 

Zoete aardappel
Yasuko is de PR-manager van het Japanse exportbedrijf Nihon-Agri. "Japanse zoete aardappelen worden doorgaans in oktober gerooid. Het product kan jaarrond worden bewaard in een zorgvuldig gecontroleerde omgeving. Deze bewaarmethode wordt uitsluitend in Japan toegepast en geeft een rijke, zoete smaak aan de Japanse zoete aardappelen. Wij zijn bijzonder trots op deze gezonde snack, waarvan een kleine portie je lang een verzadigd gevoel geeft en die vezelrijk is en helpt tegen verstopping."

Thailand is één van de belangrijkste overzeese markten voor Nigon-Agri. "Dit product worden met name aan lokale supermarkten verkocht. Samen met onze zoete aardappelen leveren we ook roostermachines aan supermarkten, zodat consumenten meteen in de winkel een ready-to-eat product kunnen kopen. Het heerlijke zoete aroma zal de aandacht van het winkelend publiek zeker weten te trekken en de afzet een boost geven. 

"De zoete aardappelen worden verkocht onder de merknaam 'Essence'. De exportprijzen variëren per seizoen en importvolume. De retailprijs van zoete aardappelen ligt in Thailand rond de €2,81 - €3,38 per zak van 500 gram en rond de €0,71 per 100 gram in Singapore. De producten kunnen volgens de wensen van de klant in verschillende verpakkingen worden verpakt," zegt Yasuko. 

Appelen
Naast zoete aardappelen behoren ook appelen tot de belangrijkste producten van Nigon-Agri. "Momenteel zijn veruit de meeste appelen op de markt Fuji's uit bewaring. De afgelopen weken is de appelprijs gestegen vanwege de krappe beschikbaarheid aan het einde van het appelseizoen," legt Yasuko uit. "We merken dat de vraag naar verse AGF in Hongkong zich weer herstelt. We hebben een paar nieuwe afzetkanalen naar supermarkten geopend wat onze export een extra impuls heeft gegeven. We verladen momenteel zo'n 50 tot 200 ton per week."

Over de coronauitbraak zegt Yasuko het volgende: "Er gaan minder mensen naar supermarkten om boodschappen te doen en dat heeft een nadelig effect op de retailafzet. Daarentegen zijn steeds meer Japanners hun boodschappen online gaan bestellen."

 

Voor meer informatie:

Takanori Iitsuka
Nihon Agri Inc.
+81-80-4382-0147
takanori_iitsuka@nihon-agri.com
http://nihon-agri.com/en/index.html


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven