en zoete aardappelen

Jordaanse cherrytomaten voor Noorse BAMA

Deze week gaat het Sahara Forest Project (SFP) een samenwerking aan met de Noorse groothandel BAMA om cherrytomaten en zoete aardappelen van Aqaba naar Noorwegen te brengen. Internationale cruiseschepen van Costa en AIDA, die de haven van Aqaba aandoen, zijn voornemens grotere volumes af te nemen dan het al doet.

De SFP maakt gebruik van zout water, zonlicht en droog land in Jordanië om groenten te telen. Tegelijkertijd biedt het een oplossing voor de woestijnvorming en de voedselschaarste in de hele regio.

Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen zullen maandag beginnen met hun officiële staatsbezoek aan Jordanië. Dit is het eerste officiële staatsbezoek van Noorwegen aan het Midden-Oosten dat plaatsvindt ter gelegenheid van 50 jaar diplomatieke betrekkingen.

Noorwegen, Jordanië, de Europese Unie en een aantal particuliere partners zagen dat dit project internationaal op veel aandacht kon rekenen. Door gebruik te maken van zout water, gekoelde kassen, zonne-energie en verschillende re-vegetatietechnologieën is er nu een ongeëvenaard zakelijk potentieel om de opwarming van de aarde tegen te gaan en tegelijkertijd een pioniersrol te vervullen in de landbouwsector.

Bron: jordantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven