Gewassen rotten weg op de velden nu arbeiders gedwongen thuiszitten

Uitbraak Covid-19 zorgt voor totale 'lockdown' in China

Jiang Junsheng, een groententeler uit de Chinese provincie Henan, heeft al een ton knoflook vermalen om er mest van te maken maar hij zoekt nog naar een bestemming voor de bijna vijf ton zoete aardappelen, kool en andere groenten die hij op zijn biologische bedrijf teelt.  

Jiang heeft geprobeerd om de prijzen voor zijn premium producten te halveren maar er is helemaal geen vraag naar zijn groenten sinds het transportnetwerk stil is komen te liggen als gevolg van de coronauitbraak. 

"Normaal gesproken zou ik in de weken na het Chinese Nieuwjaar voor zo'n €5.100 aan groenten hebben afgezet maar dit jaar heb ik geen cent verdiend," zegt de teler. 

Jiang is sterk afhankelijk van vervoerders om zijn producten naar verafgelegen markten te krijgen, zoals Beijing en Shanghai, waar consumenten bereid zijn goede prijzen te betalen. De maatregelen, die de regering heeft genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan, maken dit nu onmogelijk. 

“De voorbije weken zijn de verbindingen tussen steden afgesneden. Mensen kunnen hier amper nog van het ene naar het andere dorp komen," zegt Jiang. Een aantal wegen is nu echter weer toegankelijk en steeds meer vervoerders hebben sinds deze week hun werkzaamheden hervat. Toch zal het nog een tijd duren voordat alles bij het oude is. 

 

Bron: scmp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven