Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Elk land vecht momenteel voor zijn plekje op de mandarijnenmarkt"

Tholen - De markt voor Spaanse mandarijnen is lange tijd goed op niveau gewest, maar op het moment is het dringen aan het front. "Er is momenteel gewoon zat handel te koop", constateert Erik-Jan Thur van Marni Fruit. "Egypte stuurt Murcott, het Marokkaanse Nadorcott-seizoen is losgebarsten en vanuit Turkije komen de eerste Minneola's er al weer aan. Dat zorgt er voor dat het momenteel allemaal wat lastiger is, want iedereen vecht voor zijn plekje."

Toch zullen de Spaanse leveranciers niet ontevreden zijn over het seizoen. Ook voor de iets mindere kwaliteiten is gewoon netjes geld gebeurd. Wij hebben veel bladmandarijnen verkocht en die markt is lange tijd goed geweest. Momenteel zitten we in de rassen Clemen Late / Ortanique die minder goed pelbaar zijn. Deze worden wat minder gewaardeerd en dan zie je de verkoop gelijk teruglopen. Nu schakelen we wel over op het ras Fortuna, dat weer makkelijker te pellen is."

"Prijzen voor de mandarijnen variëren, afhankelijk van kwaliteit tussen de 9 en 11 euro. Voor de citrusconsumptie zijn de weersomstandigheden ook helemaal niet verkeerd, alleen zijn er momenteel gewoon veel herkomsten op de markt. Ook de sinaasappelmarkt is goed gelopen voor Spanje. De Valencia's uit Egypte zijn grotendeels bestemd voor de pers, waardoor de Spaanse handel aardig in trek is gebleven", besluit Erik-Jan. Marni Fruit heeft zelf deze week verse aankomst van zowel Egyptische Murcott-mandarijnen als sinaasappelen.

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 996
Fax: +31 (0)180 697 990
ej@marnifruit.nl
www.marnifruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven