Louise Fresco benadrukt recht op duurzaam voedsel tijdens City Food Lecture

De jaarlijkse City Food Lecture in de historische Guildhall in Londen werd dit jaar gegeven door Professor Louise Fresco. In aanwezigheid van Princess Anne en meer dan 600 vertegenwoordigers uit de Britse agrifoodsector, bood de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit & Research een tour aan langs de grote moderne vraagstukken rond ons voedselsysteem, zoals landgebruik, dieetkeuzes en voedselverspilling.

Professor Fresco benadrukte het recht op duurzaam, veilig en voedzaam voedsel en de noodzaak van innovatie en voorlichting. Ook wees ze op het belang van internationale samenwerking en nodigde ze de Britse sector uit om op haar universiteit te komen kijken naar het Nederlandse innovatiemodel van samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burger.

Het landbouwteam in Londen organiseert dit voorjaar in samenwerking met RVO een reis van Britse influentials naar Nederland met het doel de innovatiesamenwerking tussen VK en NL op het terrein van landbouw te stimuleren.

Bron: Ministerie LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven