Mandarijnenprijzen supermarkt gemiddeld lager dan in 2018

Tholen – Mandarijnen in netjes van 1 kg, 2,5 kg, met blad, groot, klein, biologisch,….de variatie in verpakte mandarijnen in het schap is zeer divers. Vooral in de perioden oktober tot en met januari is het aanbod aan mandarijnen groot, zo blijkt uit analyse van supermarktscanner. De prijzen van goedkope mandarijnen in de supermarkt lag in afgelopen jaar gemiddeld lager dan in 2018. 

Klik hier voor een vergroting

De verschillende verpakkingen maken het de consument, die op zoek is naar de meest voordelige mandarijnen, niet gemakkelijk. Op vergelijkingssite Supermarktscanner kunnen zij via de prijs per kilogram of per stuk de prijs van bijvoorbeeld  mandarijnen vergelijken. De prijstransparantie is gewild. We hebben maandelijks meer dan 35.000 unieke bezoekers die prijzen van boodschappen vergelijken, vertelt Timothy Dieduksman, data-analyst en eigenaar van Supermarktscanner. Koopjesjagers kunnen producten volgen en een seintje krijgen wanneer een product in de aanbieding is. Supermarktscanner vergelijkt de prijzen uit de webshop van een achttal supermarkten: Albert Heijn, Coop, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Plus en Vomar.

Prijzen van mandarijnen vergelijken over alle supermarkten heen laat zien dat deze in de periode juli tot en met september het duurste en in de maanden november en december het goedkoopst zijn. Vaak zijn mandarijnen een actieproduct. Albert Heijn heeft vaker kortdurende promoties en laat de meeste prijsbeweging zien, gevolgd door Plus en Jumbo. Daarentegen hield Coop de prijs lange tijd stabiel (van juli 2018 tot juli 2019 kostten mandarijnen 1,50 euro per kilo), in oktober 2019 verdubbelde de prijs. 

Wanneer de kiloprijzen voor mandarijnen op ‘één hoop’ worden gegooid en aanbiedingen worden meegenomen, schommelen de mandarijnenprijzen rond de 3,50 euro voor het duurste segment en gemiddeld 1,40 euro jaarrond voor de goedkoopste.

Sinds begin 2018 houdt de site wekelijks de prijshistorie per product bij. “Onze missie is om supermarktprijzen voor de gewone consument inzichtelijk en transparant te maken, bedrijven kunnen daar natuurlijk ook hun voordeel mee doen”, vertelt Timothy. Data-analyse van AGF is vergeleken met andere versproducten erg bewerkelijk. Het aanbod is divers en niet gestandaardiseerd. AGF wordt dan ook per kilo en per stuk weergegeven en er is zeer veel keus in producten.

Voor meer informatie:
Timothy Dieduksman
Supermarktscanner
timothy@supermarktscanner.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven