Fresh & Cash GmbH: Spaanse bessenseizoen reeds in volle gang

"Krap aanbod avocado's, mango's rijkelijk verkrijgbaar"

De actuele marktsituatie bij de exoten ontwikkelt zich momenteel verschillend: terwijl Braziliaanse mango's van de variëteiten Kent en Keith volop verkrijgbaar zijn, merkt men tegelijkertijd een schaarste bij de avocado's. Ondertussen zijn Spaanse en Marokkaanse bessen in grote hoeveelheden beschikbaar, ziet Cevdet Cavusoglu van groothandelsbedrijf Fresh & Cash GmbH uit Wuppertal.

Bij de mango's domineren de twee hoofdrassen Kent en Keith uit Brazilië nu de markt. Verscheepte mango's in de meest gevraagde maten zijn voldoende voorhanden en worden over het algemeen vlot verkocht, bevestigt Cevdet. De prijzen liggen meestal op een gemiddeld niveau, luidt het verder. "Ingevlogen producten hadden we tot enkele dagen geleden eveneens in het aanbod. Ook hierbij was de vraag vanwege de goede kwaliteit zeer goed."

Tekort bij de avocado's
Aan avocado's van het hoofdras Hass is nu eerder een tekort vanwege de scheepsvertragingen. Desondanks zijn de prijzen nog vrij normaal. "Wij bieden onze klanten zowel standaardproducten alsook ready-to-eat avocado's, die gemiddeld dubbel zo duur zijn. Tot deze week hebben we circa vier weken nauwelijks producten binnen gekregen, nu hopen we dat er in de komende weken weer gewoon leveringen zoals normaal binnenkomen“, aldus de groothandelaar.

Goede markt voor bessen
Ondertussen is het seizoen van de Spaanse en Marokkaanse bessen in volle gang, vertelt Cevdet. "Er zijn duidelijk meer Spaanse aardbeien dan gebruikelijk. Blauwe bessen en frambozen uit Spanje en Marokko zijn eveneens in goede hoeveelheden beschikbaar tegen zeer lage prijzen", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Fresh & Cash GmbH
Cevdet Cavusoglu & Ayber Cebba
Benrather str. 31
42115 Wuppertal
Tel. 0174 3929313
info@freshandcash.de  
Facebook


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven