Veilingen Valencia en Córdoba

Hoge mandarijnenprijzen in Spanje

Valencia
Vorige week is de prijs van mandarijnen op de veiling in Valencia ongewijzigd gebleven ten opzichte van de week ervoor, ook al komt de laatste rechte lijn van het seizoen eraan.

De prijzen varieerden tussen 0,23 €/kg voor Ortanique mandarijnen en 1,20 €/kg voor Orri’s. Deze prijzen liggen heel wat hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar en dat heeft alles te maken met de lagere volumes. Zo lag de prijs voor de Orri mandarijnen 0,39 €/kg hoger (+56,03 %). Ook voor de Nadorcott was er een toename van 48% waar te nemen t.o.v. vorig jaar.

Er waren eveneens licht hogere prijzen voor de sinaasappelen in Valencia. De rassen Navel Lane Late en Valencia Late kwamen uit op 0,23 €/kg, de Sanguinelli en Navel Powel op 0,42 €/kg. Die laatste variëteit noteerde de hoogste stijging t.o.v. vorig jaar (+0,13 €/kg).

Córdoba
Op de veiling van Córdoba bleven alle prijzen ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande week. Voor sinaasappelen werd tussen de 18 en 31 cent betaald en voor de Tango mandarijn tussen 75 en 90 cent.

Volgens het Andalusische Observatorium voor Prijzen en Markten is de gemiddelde telersprijs voor sinaasappelen de afgelopen vier weken vrijwel stabiel gebleven. Voor mandarijnen is de gemiddelde prijs wat gestegen door de toename van het aandeel hybride variëteiten en mandarijnen met royalties.

In week 7 is de telersprijs voor sinaasappelen slechts met 4% gestegen tegenover de voorgaande week (0,26 €/kg t.o.v. 0,25 €/kg).

De Spaanse sector heeft anderzijds te maken met een verminderde vraag door de hoge temperaturen in heel Europa en met een vertraagde afzet in China vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook moet de sector concurreren met de import van citrus uit derde landen en zijn er in enkele gevallen kwaliteitsproblemen in de bestemmingen wegens de intense regenval van eind januari in Spanje.

Bron: agropopular.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven