Lage groenten- en fruitinname en hoger lichaamsvet nu gekoppeld aan angststoornissen

Volgens recent onderzoek van de Canadese Longitudinale Study over veroudering hebben volwassenen met een lage inname van groenten en fruit een grotere kans om gediagnosticeerd te worden met een angststoornis.

"Voor degenen die dagelijks minder dan 3 verschillende soorten groenten en fruit eet, is er ten minste 24% meer kans op een angststoornis," zegt Karen Davison, voeding informatica lab directeur van Kwantlen Polytechnic University.

"Dit kan ook een gedeeltelijke verklaring zijn voor de bevindingen in verband met de samenstelling van het lichaam. Als het niveau van het totale lichaamsvet boven de 36% is gestegen, is de kans op een angststoornis met meer dan 70% toegenomen," stelt medeauteur Jose Mora-Almanza.

“Verhoogd lichaamsvet kan in verband worden gebracht met een grotere kans op ontstekingen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat sommige angststoornissen in verband kunnen worden gebracht met een ontsteking."

Naast dieet- en lichaamssamenstellingen verschilt de mate van angststoornissen ook naar geslacht, burgerlijke staat, inkomen, immigrantenstatus en verschillende gezondheidskwesties. In de studie had één op de negen vrouwen een angststoornis in vergelijking met één op de vijftien mannen.

"Onze bevindingen komen overeen met eerder onderzoek dat ook heeft aangetoond dat vrouwen kwetsbaarder zijn voor angststoornissen dan mannen."

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven