BLE-marktrapport week 08/2020

'Spaans aanbod domineert de Duitse handel bij citroenen'

Spaanse offertes domineerden de handel bij citroenen. De Turkse aanvoer had alles bij elkaar een aanvullend karakter, waarbij deze in het bijzonder in Berlijn en München arriveerden. In de hoofdstad was er daarnaast ook nog enige aanvoer vanuit Griekenland beschikbaar. De kwaliteit overtuigde over het algemeen. Het slechte weer intensiveerde de interesse waardoor de afzet toenam. De handelaren verhoogden daarom vaak hun prijzen.Lokaal gebeurde dit al direct op maandag, maar op sommige plaatsen ook pas in de loop van de week. Alleen in Frankfurt verlaagde men op donderdag de prijzen al licht. In Keulen veranderden de prijzen bij een rustige afzet niet wezenlijk.

Appelen
Duitse Elstar, Jonagold en Braeburn appelen vormden de basis van het aanbod. Aangezien vraag en aanbod voldoende met elkaar in evenwicht waren, bleven de prijzen op het bestaande niveau. Richting het weekend verliep de afzet op verschillende plaatsen sneller.

Peren
Italië domineerde de markt met Abate Fetel, Santa Maria en Williams Christ. De betekenis van Zuid-Afrikaanse Bon Chretien peren nam echter merkbaar toe. Ook Rosemarie, van dezelfde herkomst, zag men meer op de markt dan voorheen.

Druiven
Zuid-Afrikaanse ladingen domineerden de markt. Pitloze druiven stonden in de focus bij de klanten. Over het algemeen waren vraag en aanbod met elkaar in evenwicht. De prijzen bleven daarom meestal constant.

Sinaasappelen
Spaanse Navelina sinaasappelen domineerden weliswaar nog steeds het segment van de blonde sinaasappelen, hun betekenis nam echter merkbaar af. De handel verliep rustig. De prijzen bleven vaak op het niveau van de voorgaande week.

Klein citrus
Het regenachtige weer had een positieve uitwerking op de afzet. De kwaliteit van de producten overtuigde meestal. Desondanks was de vraag niet bijzonder groot. 

Citroenen
Spaanse offertes domineerden de markt. Het slechte weer liet de vraag toenemen, waarop de handelaren hun prijzen verhoogden.

Bananen
Over het algemeen was het aanbod ruim voldoende om de vraag te dekken. Het aanbod van optimaal gerijpte bananen en de bescheiden vraag waren voldoende op elkaar afgestemd, waardoor de prijzen vaak stabiel bleven.

Bloemkool
Het aanbod groeide, want de Italiaanse, Franse en Belgische aanvoer nam toe. Soms was de vraag ronduit goed te noemen, maar soms was de vraag ook zeer beperkt.

Sla
De presentie van kropsla op de markt nam toe: de Italiaanse en Belgische aanvoer domineerden de markt. De prijzen daalden vanwege het toegenomen aanbod.

Komkommers
Spaanse komkommers domineerden de markt, gevolgd door Griekse producten. Een toegenomen aanbod resulteerde vaak in duidelijke prijsverlagingen.

Tomaten
Over het algemeen kon de kwaliteit meestal overtuigen. Een te beperkte vraag of een te groot aanbod werkten zich echter negatief uit op de prijzen.

Paprika's
Spaanse paprika's domineerden de markt, gevold door Turkse import. De vraag kon zonder problemen gedekt worden. De prijzen vertoonden een trend naar beneden aangezien de vraag niet bijzonder groot was.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven