Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel vraag naar Italiaanse asperges

Momenteel verloopt de afzet van Italiaanse asperges goed, maar er is een explosieve vraag naar groenten vanwege het corona-virus. Dat wordt bevestigd door het Italiaanse Fellini Patrizio, die met alle retailers de situatie op de voet volgt.

“Onze asperges zijn erg gewild. Op dit moment is een gebied in de provincie Foggia, waar vele van onze partners zich bevinden en waar ze gespecialiseerd zijn in de teelt van asperges, in staat om gewassen van hoge kwaliteit te telen”, zeggen Emile Fellini en Lamberto Giovanardi.

De asperges worden verpakt in bussels van 250 gram en zijn gekalibreerd om maximale uniformiteit te kunnen bieden. De prijs, afhankelijk van de maat ligt tussen ven €5,- en €7,- per kilo.

“We hebben veel aanvragen en de komende dagen zullen we grotere hoeveelheden tot onze beschikking hebben. De stijging is vooral afkomstig van de groothandelsmarkten als gevolg van het corona-virus”, zegt Giovanardi.

Een ander gewas dat aan populariteit wint is de tuinboon, die wordt geteeld in de regio’s Calabrië en Campanië. Sinds een aantal jaar wordt dit gewas verpakt aangeboden om het de consument gemakkelijker te maken. Er zijn verpakkingen van 500, 750 en 1000 gram.

Patrizio Fellini zet ook het beleid van duurzaamheid en respect voor het milieu voort, zowel op het vlak van verpakkingen als op het vlak van processen om zo groen mogelijk te worden.

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië 
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it 

Publicatiedatum: