Steeds meer drankjes met 'superfood' gember

Onderzoeken hebben aangetoond dat gember ontstekingsremmend en antibacterieel werkt en misselijkheid tegengaat. Uit een consumentenenquête van GlobalData uit 2019 blijkt dat 70% van de consumenten van mening is dat dit ingrediënt een positieve invloed op het lichaam heeft en 58% van de consumenten is bewust op zoek naar producten die bijdragen aan een betere gezondheid. 

Er verschijnt een gevarieerd aanbod aan producten met gember op de markt. Met name dranken zijn populair. Zo voegden onder meer Actimel, Sprite en Starbucks het ingrediënt toe aan hun producten. Sprite Ginger is een interessant product omdat het inspeelt op de behoefte van consumenten aan dranken die niet in een bepaalde categorie vallen omdat de drank het midden houdt tussen traditionele frisdrank en ginger ale. Starbucks voegde gember aan haar koffierecepten toe om de gezonde eigenschappen die zij toedicht aan haar nieuw geïntroduceerde Golden Tumeric-koffie extra te benadrukken. Het nieuwe assortiment Actimel-producten bevat 'superfoods', zoals guarana, yerba mate, baobab en gember. 

Ingrediënten die de afweer versterken, zouden in de toekomst weleens een belangrijke trend kunnen worden, aangezien consumenten zich steeds meer bezighouden met hun gezondheid. Deze bewering wordt ondersteunt door de uitkomsten van de consumentenenquêtes van GlobalData uit 2016 en 2918, waaruit naar voren kwam dat de belangstelling voor niet-alcoholische dranken toeneemt onder invloed van de gezondheidstrend. Het aantal consumenten dat aangaf dat gezondheidsoverwegingen van invloed waren op hun productkeuze groeide met 2% van 33% naar 35%. 

 

Bron: retail-insight-network.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven